joi, 1 mai 2014

Recomandări pentru FITS 2014 - partea 1

Săptâmâna trecută am luat bilete pentru tot ce ne doream să vedem la FITS 2014. Ne-am grăbit, ca să nu rămânem fără, dar le-am prins pe toate în rândul A, semn că lumea nu dăduse încă iama la agenție sau pe site. Tip: dacă sunteți în Sibiu, mergeți la Agenția Teatrală, online biletele sunt cu peste 10% mai scumpe.

Pe baza experiențelor din anii anteriori și a motto-ului ”mai mult festival, mai puțin teatru convențional”, am ales mai ales spectacole de dans și muzică, dar și câteva care-s încadrate ca teatru și presimt că au să fie notabile. 

Vă recomand doar din cele care costă bani, ca să puteți lua bilete, la cele gratis decide fiecare, pe moment, cum se împarte.

Vineri, 06 iunie, 20:00 - Cie Carré Curieux, Cirque Vivant - combinație de circ, pantomimă și dans:


Dacă nu vă atrage, cam în același interval orar puteți merge la dans: Jumătatea mea diferită.

Sâmbătă, 07 iunie, 21:00 - Blackbird - teatru la Cisnădioara. Detalii aici. Apoi toată lumea în Piața Mare, la Pasărea Rock.

Duminică, 08 iunie, 21:00 - Deca Dance - dans israelian. Dacă ați fost la alte FITS-uri știți ce înseamnă o coregrafie israeliană, sunt șanse mari să fie unul din cele mai apreciate spectacole.


Luni, 09 iunie, 16:00 - Macbeth - teatru japonez. Se joacă în tehnica comică Noh-Kyogen, Detalii aici. Vă permiteți să mergeți și la ora 4 PM, luni e zi liberă pentru că sunt Rusaliile.

Tot luni, la ora 20:00 - Izvor nesecat - alt spectacol de dans israelian.


Marți, 10 iunie, ora 17:00 - Pe înserat - concert de muzică în biserica evanghelică de lângă Casa Teutsch), susținut de Francesco Agnello la hang, un instrument ce seamănă cu o cataplana.


Tot marți, ora 20:00 - Lebăda neagră și albă - dans spaniol.



Celelalte recomandări, mâine.

1 comentarii:

  1. Da... Cei de la Maria Kong Dance cu Open Source au si o tehnologie intereasanta. Daca ai vazut in video, unul dintre dansatori are o manusa cu care controleaza efectele de sunet si lumina. E ceva conceput special pt acest spectacol. De abea astept sa ii cunosc!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.