marți, 4 octombrie 2011

3 ani de Oldies

Wow, au trecut deja trei ani de când Gilu, Bebe şi Mircea au lansat pub-ul de pe Gh. Lazăr, încă 1.5 de când au deschis locaţia de la Ştrand şi un an de la inaugurarea celui mai mişto pub din Sibiu, cel de pe Centru. Aşa că pe 1 octombrie am sărbătorit, cu Oldiz Bend şi Trupa Veche, cu mulţi prieteni în jurul mesei - pentru că la noi nu se stă jos odată ce reflectoarele au fost puse pe globul disco, se aprind ledurile şi se aude Tina Turner sau U2 din difuzoare iar pubul se transformă în club. Ambele formaţii au fost la înălţime şi ne-am distrat până spre ora 4.

Îmi vin în cap serile faine pe care le-am petrecut acolo: un revelion, concertele cu Paul Gilbert, Cargo, Iris, Paula Seling, Bere Gratis, The Mono Jacks, nopţile de vineri sau sâmbătă cu Oldiz Bend, distracţia de la karaokele de miercuri cu Adi Corlaciu în ambele puburi, serile de vară pe terasa de la Ştrand, drumurile lungi spre baie, mirosul specific din pivniţa de pe Lazăr, toate consolidează sentimentul de familiaritate pe care-l am în locaţiile astea.

Nu în ultimul rând contează oamenii faini care se adună acolo, vechi cunoştinţe, prieteni noi, feţe familiare pe care ştii sigur de unde să le iei dar nu ştii cine sunt sau cu ce se ocupă şi totuşi ne zâmbim cu simpatie, întâlnirile întâmplătoare din faţa băii din pubul de pe Lazăr cu ea, când ne salutam scurt şi fiecare îşi vedea de viaţa lui neştiind ce o să se întâmple peste doi ani.

E o artă să conduci un local bine balansat, fără stridenţe, fără intimidarea clienţilor, fără aroganţă şi opulenţă, să poţi să-ţi faci un public care să aprecieze aceste lucuri şi să se comporte corespunzător, să ştii să combini muzica şi evenimentele care să atragă lumea dar să nu te bage în faliment, să găseşti aspectele şi fine-tuningul care să facă diferenţa şi să ai aproape în fiecare seară localul plin până la ore mici, să fii locul la care se merge şi la 10 seara şi la after party.

Mă înclin. La mulţi ani!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.