miercuri, 19 octombrie 2011

Coldplay - acest ansamblu coral în devenire

Ce-a pornit acum 10 ani ca un grup alternativ şi a ajuns un fel de Corul Vânătorilor? Coldplay, maică. Am ascultat intens noul lor album, un exemplu mişto de muzică over-produced marca Brian Eno. Ascultabil, plin de efecte, dar fără un hit adevărat, neaoş, alternativ, sincer. Jumătate din piese sună de parcă au fost înregistrate într-o baie foarte mică, iar asta poate orice prost cu un pc.

Au început cu Yellow, au trecut prin The Scientist, Clocks, Warning Sign, au ajuns la X&Y cu superba Talk şi după ce-au încheiat această trilogie au simţit nevoie să se reinventeze cu Viva la Vida şi cu laba asta de Mylo Xyloto. Cea mai interesantă piesă e duetul cu Rihanna, dar niciuna n-o să reziste în playlistul meu mai mult de o lună. Trist.

2 comentarii:

  1. Dacă asta e aia care ţi-a plăcut, mi-e frică să mă gîndesc cum sînt celelalte! :( Şi eu care credeam că cea mai tare surpriză din ultimele zile a fost aia cu Mick Jagger şi Miracle Worker...

    RăspundețiȘtergere
  2. Restul sunt si ele pe youtube si sunt mai putin "deosebite", adica in stilul siropos normal pentru coldplay in perioada asta e existentei lor.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.