luni, 31 octombrie 2011

Halloween sau Circuitul bostanului în natură

Guest post. Când o să cresc mare, îmi doresc să pot să scriu și eu așa elegant ca Monica:

Photo: www.ecardmedia.eu
Din ziua în care sămânţa de bostan, mică şi fragilă, este luată de vânt şi pupă pământul pentru prima dată, n-are de unde să ştie că dacă ajunge pe pământ românesc, mai nou, este sortită sacrificiului. Până nu de mult, acest pământ roditor nu prezenta nici un pericol pentru biata sămânţă de bostan.

Din moşi-strămoşi, de bostan evident, nu s-a temut nici unul pentru viaţa lui, nu mai mult decât orice altă legumă de grădină. Dar toate astea au fost valabile până a apărut Halloween-ul.

De ce bostanul? De ce de Halloween? Când s-a ridicat problema în comunitatea leguminoaselor, nimeni nu a ştiut ce sa spună.

Suferinţa bostanului nu trebuie înţeleasă greşit. El nu se supără când este făcut plăcintă, cu risotto sau supă cremă, pentru că asta e menirea lui de bostan. El, de fapt, suferă de nelămurire, pentru că nu poate nimeni să răspunda la întrebare.

De ce nu o gulie? Sau o gogonea? De ce o legumă aşa veselă şi bonomă, ca bostanul,  a ajuns în această situaţie? Şi mai ales cine e responsabil?

Eu nu sunt avocatul bostanului, care e sacrificat pentru o pseudo-sărbătoare americano-împrumutato-românească şi nici nu mă deranjează Halloween-ul, cum nu mă deranjează nici o altă sărbătoare pe lumea asta. Din partea mea putem să bem un pahar şi de Gion Matsuri. Eu am vrut doar să vă spun povestea bostanului, care, pe nepusă masă, s-a trezit personaj principal într-un film de groază. Şi de ce într-o companie atât de proastă? Să stea lângă nişte personaje pe care ar fi avut şansa să le întâlnească doar dacă ar fi făcut nişte alegeri nefericite în viaţă. El este pus în aceeaşi oală cu vrăjitoare, vampiri, Dracula, ucigaşi, monştrii şi alte personaje demne de filmele lui Craven.

Întelegeţi nedumerirea? Nu a mea. Ci a bostanului care nu vrea decât să fie făcut plăcintă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.