marți, 11 octombrie 2011

Terracotta

N-am ajuns la deschiderea restaurantului odată cu restul bloggerilor din motive de entorsă, dar l-am ţinut minte şi în urmă cu două săptămâni am descins acolo într-o vineri seara, împreună cu prietenii. M-am "haladit" la mai mult decât puteam duce, vreo două feluri foarte bune plus desert. Nu mi-am notat ce-am consumat aşa că acum îmi amintesc doar de vitello tonnato servit la antreu, dar şi restul mâncărurilor au fost la înălţime. Totuşi un prieten a primit lasagna cam rece, deci loc de mai bine exista iar săptămâna trecută s-a întâmplat ceva în direcţia aceasta, a fost schimbat bucătarul. Noul responsabil cu papilele este Leo, poate vi-l amintiţi de la pizzeriile Ciao Italia. Am descoperit acest lucru sâmbătă seara, la o nouă porţie de vitello tonnato, servită după o salată de brânzeturi şi mezeluri. Am gustat şi din deliciosul muşchi de vită cu piper verde şi-l pot recomanda. De săptămâna aceasta o să se adapteze şi meniul după noul bucătar, sunt curios ce surprize vor apărea.

Interiorul este deosebit, mi se pare cel mai frumos restaurant din oraş. Baia foarte elegantă, bucătăria deschisă, amenajarea cu gust, traversele metalice din tavan şi stâlpii ce amintesc de fabrica de pâine, totul se combină plăcut. Personalul este serviabil dar mai trebuie să câştige nişte experienţă, umblă la propriu cu mânuşi şi toată servirea decurge după noile reguli ce impun o interacţiune minimă şi cât mai sterilă cu vesela. 

O să vă placă, dar încercaţi să găsiţi pe cineva să vă facă cinste.

Vitello tonnato

5 comentarii:

  1. deci inseamna ca n-a prea mers cu meniul mediteraneean si incearca o noua strategie in loc sa-l desfiinteze.

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa ramana cu acelasi tipic dar e normal ca bucatarul sa decida ce feluri de mancare stie sa faca cel mai bine, nu sa preia ideile celuilalt. Sunt curios la ce o sa se renunte si ce o sa bage.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost aclo cu 3 prietene imediat dupa deschidere si 2 dintre noi ne-am luat salata ... care avea nisip.
    Dupa ce am discutat cu bucatarul care a venit sa ne spuna ca ""nu are nisip am gustat toti din bucatarie!" apoi drept cadou ca nu am mancat salata a venit si ne-a preparat inghetata cu azot lichid (CADOU) ...a fost foarte interesant si a facut un adevarat spectacol , insa noi tot infometate am plecat pentru ca mancasem acea inghetata si desertul (lava cake superba!!!). Ne-am oprit la greci in piata mica si am mancat pentru ca ne era foame. Nu ne-a trecut salatele in nota de plata !
    De atunci nu am mai fost pe acolo ...daca zici tu ca s-a schimbat ceva ...mai merg! :) mi-a placut desertul.

    RăspundețiȘtergere
  4. si te-ai saturat cu chestia aia?!!
    Nu cred!(:

    RăspundețiȘtergere
  5. In prima ocazie am mai bagat un fel principal si un desert. In a doua vizita platoul de branzeturi inainte si jumatate de portie de vita cu sos de piper dupa:))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.