vineri, 18 mai 2012

Discurs întâlnire

E acea perioadă din an când oamenii sărbătoresc 10, 20, 30 de ani de la terminarea unei forme de învăţământ. Unii dintre ei trebuie să ţină un discurs. Din fericire au descoperit Google. Cam aşa arată căutările care au dus la blogul meu în ultimele zile (captura e un fragment, zilnic sunt variaţiuni pe tema asta):


Câteva idei de bun simţ, decât să copiaţi un text care nu vă reprezintă:
- ce aţi simţit când aţi terminat scoala;
- ce simţiţi acum, privind înapoi (cu/fără mânie) la anii aceia;
- dacă aţi dat şpagă cuiva - mai trăieşte? ia vedeţi ce-a făcut cu banii;
- colegul preferat, cel pe care l-aţi chinuit des în cei 4-5 ani, mai trăieşte? e prezent? dacă da, mai faceţi-i o fază sau cereţi-vă scuze (sau ambele);
- colega preferată a venit? s-a îngrăşat ca vaca (care-s şansele să nu)? Vă mai atrage? Nu-i spuneţi că nu, prefaceţi-vă că e la fel de simpatică ca-n anii de studiu (în 10% din cazuri chiar a rămas aşa).

Glumesc, bineînţeles, de obicei momentele acestea sunt emoţionante şi habar n-am ce-ar trebui să ziceţi - eu am spus că am scăpat de armată cu două sticle de whisky şi acum îmi pare rău, aşa că nu faceţi ca mine.

PS. Dacă închiriaţi un Porsche roşu ca să vadă colegii ce bazat aţi ajuns, nu uitaţi să dezlipiţi stickerele şi să ascundeţi broşurile firmei de închiriere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.