duminică, 13 mai 2012

Nouvelle Vague@Alba Iulia

Sâmbătă am dat o fugă până la Alba Iulia ca să vedem cetatea și seara Acappella/Nouvelle Vague la Festivalul Muzicii. Am rămas surprins foarte plăcut atât de renovarea cetății, căreia o să-i dedic un post separat, cât și de formația franceză. De la ora 19 până spre 23 au cântat formațiile acappella, s-ar putea să nu vă spună mare lucru Vocal Tempo, Jukebox Trio, dar de cvartetul britanic Cantabile probabil ați auzit. Fiecare din formații are stilul ei, cubanezii de la Vocal Tempo și rușii de la Jukebox Trio reproduc și instrumente muzicale, iar o trupă de nemți (căreia nu i-am reținut numele) și Cantabile se mărginesc în a reinterpreta piese celebre - ce-i unește pe toți sunt vocile clare și de excepție.
Nu foarte multă lume la începutul serii
Piața n-a fost plină, mulți oameni au preferat să se plimbe prin cetate sau să stea la terase decât în fața scenei pentru că se auzea bine de peste tot, locul are un ecou special. Ce nu mi-a plăcut a fost prezentatorul, așa un penibil n-am mai văzut de la Octavian Ursulescu încoace, am aflat apoi că e purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia. De fapt tot spectacolul a fost unul cu dublu sens: cel oficial de pregătire a candidaturii orașului pentru Capitala Culturală Europeană 2020 când va veni rândul României și cel neoficial de a sprijini candidatura actualului primar în alegerile iminente. Toată luna vor avea loc evenimente muzicale pentru toate gusturile. Așa departe au mers cu promo-ul încât unul dintre membrii formației Cantabile a ținut să mulțumească primarului pentru ideea serii. Grețos. În rest toată lumea a fost profesionistă.

Nouvelle Vague e compus în momentul actual din două soliste și o formație de acompaniament de patru persoane, au cântat extrem de bine aproape două ore, astfel încât la final m-am dus la standul lor și am cumpărat cd-ul cu Best of. N-are sens să mă lungesc cu laudele, o să trageți concluziile singuri dacă ascultați următoarele piese, vocea solistei în alb e specială și unică:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.