duminică, 27 mai 2012

#FITS2012 - ziua 2 (2)

Încep cu o notă: dacă vă faceți programul după ziarul Tribuna, verificați și pe site-ul festivalului dacă spectacolele pe care ei le recomandă n-au fost anulate, îi bănuiesc că folosesc o variantă de program mai veche (exemplu: The Full Monty).


Cea de-a treia piesă la care am fost ieri a fost tot o producție TNRS, în regia lui Purcărete, ”Călătoriile lui Gulliver - Exerciţii scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift”. Poate e un pic stupid să mergi în cadrul festivalului la piese produse în orașul tău, adevărul e că nu m-a interesat ce companie le-a creat ci am ales ce am crezut că o să ne placă. Am nimerit-o de data aceasta, suita de alegorii face toți banii. De fapt, n-am văzut spectacol prost regizat de maestru sau două care să semene între ele. M-am îmbrăcat frumos, la sacou, și nu mă așteptam să mă așez lângă o scenă acoperită de paie, pe care a fost plimbat inclusiv un cal viu, să iau în freză praful acestora, făină sau pene. N-a fost neplăcut, dar puteau pune un anunț, poate era cineva alergic :). În afară de scena cu ospiciul/spitalul de nebuni de la început, care e un pic creepy, toate celelalte au fost interesante iar unele foarte amuzante, preferatele mele sunt jocul umbrelor și marionetele vii cu femeile pitice. Spectacolul e amplu, cu douăzeci de actori, iar cele 90 de minute în care ești scufundat în imaginația fantastică și fascinantă a domnului Purcărete trec imediat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.