luni, 21 mai 2012

Fabrică BMW la Sibiu? Nu prea

Era un comentariu săptămâna trecută la un articol din Turnul Sfatului, ceva de genul "Votaţi Johannis că aduce fabrică BMW la Sibiu". O fi fost maliţios, dar lumea a reacţionat, în toate felurile posibile. Din păcate n-am timp să caut articolul respectiv, oricum n-avea legătură cu comentariile.

Se pare că toată discuţia a pornit de la un articol al revistei germane Handelsblatt (aici), BMW caută o locaţie pentru o nouă fabrică în Europa de Est ori în Mexic sau Brazilia. Discuţiile lor erau cu oraşele Kosice (Slovacia) şi Miskolc (Ungaria). Eu aş opta pentru Kosice, e superb oraşul (nu că ăsta ar fi un factor de decizie), în orice caz ambele locaţii sunt în aceeaşi regiune, departe de România, şi au acces la infrastructură rutieră modernă. Aşadar putem spera să vedem fabrică BMW la Sibiu după ce avem autostradă şi nici atunci, la problemele euro şi împărţirea pieţei globale are sens mai mult să o construiască în America de Sud sau să le extindă pe cele din China. Legătura Sibiului cu toată povestea? Un comentariu anonim la articol, în care cineva îi chema să investească aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.