miercuri, 17 decembrie 2014

Inflația numerelor de versiune

N-am niciun pic de respect pentru numerotarea șmecherească, influențată de marketing, a software-ului. Exemple actuale: aplicația Facebook pentru iOS, aflată la versiunea 20, care crește ca Făt Frumos, cu 1-2 numere pe lună, respectiv browserul Google Chrome, lansat în 2008, ajuns la versiunea 39. 


Poate sunt prea old school, dar un număr nou de versiune majoră înseamnă pentru mine câțiva ani de muncă, un produs radical schimbat sau îmbunătățit, în general ceva care să fie diferit ca aspect sau funcționalitate față de versiunea anterioară. Clownii de la Fb nici nu se mai obosesc să spună ce-au implementat nou, iar în Chrome singurele feature-uri notabile din ultimii ani e că au făcut aproape imposibilă printarea prin dialogul sistemului de operare (ăla unde-și instalează imprimantele opțiunile de duplex și economie cerneală, motiv pentru care am și renunțat la el) și că în sfârșit au o versiune de 64 biți pentru Mac OS.

În 5 ani o să folosim Chrome 90 și Facebook 1000 și n-o să sesizeze niciun manager de produs ridicolul situației, dar nici n-o să-i mai ia nimeni în serios. Păcat că s-au luat și alții după ei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.