joi, 18 decembrie 2014

The Interview - pe DVD împreună cu Jurnalul Național

S-au gândit niște deștepți să facă o comedie despre asasinarea liderului unui regim totalitarist, culminare a câtorva ani de bătaie de joc. Am văzut trailer-ul în ambele cinema-uri la care am mers în State, a avut parte de o promovarea intensă. Premiera în ajunul Crăciunului sugera niște încasări bunicele. Ba chiar părea amuzant, dar pe trailer-urile astea nu poți să te bazezi, de multe ori conțin tot ce-i mai mișto din film.


Când colo, ghinion! (cum ar zice președintele nostru), jumătatea aia de peninsulă care se zbate în sărăcie și beznă (PIB estimat 2011: 12 miliarde $) a pus niște hamsteri pe rotiță și a spart ditamai rețeaua Sony Entertainment (venituri divizie 2014: 8 miliarde $, venituri totale Sony 2014: 75 miliarde $). A doua rușine high-profile a unei companii americane, după cea cu Google și hackerii chinezi - nu-i bai, or mai fi fost multe mai interesante, dar n-au făcut vâlvă.

Bonus, hackerii le-au mai furat și vreo cinci filme, numai din Fury au să piardă câteva zeci de milioane, încasări ne-efectuate, că nici americanii nu-s așa proști să meargă la cinema când pot vedea filmul pe net, înaintea premierei. Și doar știau că Kim Jong-un e mare amator de filme americane, nu puteau să-l atace și ei unde nu-i păsa, la drepturile omului sau putere militară?

Probabil acum la Hollywood niște oameni mai vechi în branșă dau meditații pe tema mișto-ului:
1. niciodată de Allah;
2. cu dictatori, dar numai inventați sau care nu mai sunt la putere.

Până și Dennis Rodman s-a prins că nu-i momentul să fie interesant și tace intens.

Dacă a mai rămas cineva neconcediat la Sony și vrea s-o facă și mai groasă, îi sugerez un film jignitor la adresa Pakistanului, că aia au bomba atomică și ultima rachetă de antrenament nu le-o căzut neprogramat în ocean.

Pe lângă faptul că nord coreenii au hackeri (sau bani ca să angajeze hackeri), mă miră faptul că americanii au renunțat să mai prezinte filmul. Ce s-a întâmplat cu cei care nu negociau cu teroriștii? De ce îi e frică FBI-ului și Guvernului SUA, că au să se răcească relațiile diplomatice? sau că-i ia vreo pală de vânt pe atentatorii nord-coreeni și le strică vreun satelit?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.