miercuri, 3 decembrie 2014

The West Wing - Bible Lesson

De la dialogurile din The Newsroom am descoperit că-mi place cum scrie Aaron Sorkin, așa că m-am apucat și de The West Wing, serialul care a avut premiera în 1999, despre un președinte fictiv și viața staff-ului din Casa Albă. La începutul mileniului eram ocupat cu altele și nici internetul nu mergea prea repede, dar niciodată nu e prea târziu pentru un serial bun, în seriile de iarnă cu ploi torențiale.


Așadar, cu un decalaj de vreo 15 ani, m-a uns pe suflet scena asta, nu pentru tema religioasă ci pentru că-i extrem de bine construită și luptă împotriva ipocriziei. Dacă scrieți West Wing pe YouTube, prima completare este ”Bible lesson”, deci presupun că e cea mai faimoasă din serial și că a născut multe discuții la vremea ei. Sau poate că nu, după un pic de documentare văd că a fost inspirată de o scrisoare deschisă.


Am descoperit și contra-argumente, scenariștii și-au permis niște ”licențe poetice”, nu tot ce menționează președintele există în Carte. Detalii aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.