joi, 4 decembrie 2014

Intersex și calculatoare

Nici nu ne-am liniștit bine după bug-ul Year2K (trecerea de la 2 la 4 cifre în procesarea anului în cod) că urmează o altă provocare pentru industria software și cutumele ei: nu e vorba de wearables, ci de introducerea în legislația unor țări a genului neutru. 


Dacă de Australia nu prea ne pasă (banc din regiune: Noua Zeelandă este o ţară cu trei sute de milioane de oi, iar trei milioane din ele se consideră oameni), faptul că și Germania a adoptat asemenea măsuri în 2013 ne dă bătăi de cap. Facem branch doar pentru ei sau tot software-ul european va conține cel de-al treilea sex?

O scurtă introducere în subiect:
Experts estimate that as many as one in 2,000 people are born with characteristics of both sexes.
Surgeries such as clitoral reductions, removal of undescended testicles, and vaginoplasty, or the surgical creation of a vagina, can be performed to physically assign a gender.
According to a 2012 European Commission report on the topic, surgeries are performed on intersex babies and infants in many European countries without adequate informed consent by the patients.
Așadar, până la 16 ani îl/o lăsăm neutru, să decidă el/ea ce vrea să fie. Bon, dar din moment ce modificăm software industrial, înseamnă că situația se poate prelungi și după 16 ani, când intră în câmpul muncii.

Singura mea nedumerire: care-i formula de politețe pentru neutru?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.