miercuri, 10 decembrie 2014

Redare video din iOS pe tv Samsung

Televizoarele smart de la Samsung permit redarea prin rețele wi-fi a conținutului aflat pe calculatoare cu Windows și, probabil, dispozitive mobile Android. Cei cu Mac și iOS nu prea au noroc, din cauza animozității dintre cele două companii, Apple oferind însă o soluție dedicată: AppleTV-ul, care poate fi conectat la orice televizor.

De câteva luni am un tv Samsung, iar în weekend, când butonam aplicația YouTube pe de pe telefon, am constatat că a apărut o iconiță necunoscută în partea dreapta sus a interfeței:


Dând click pe ea, spre surpriza mea, apare Samsungul ca destinație a redării video:


Nu a mers din prima, ci din a doua încercare, iar ulterior legătura n-a fost perfectă, iconița apărea când avea ea chef și dispărea destul de repede.

Ca o paranteză, capabilitățile wireless ale tv-urilor Samsung mi se par subdimensionate, se pierde destul de des legătura cu routerul, în condițiile în care dispozitivelor wireless din aceeași cameră nu prea li se întâmplă asta. Am observat același comportament și în altă locuință, cu altă constelație hardware.

Din câte am citit pe net, funcția a apărut în 2013, e inclusă doar în aplicația YouTube și n-are legătură cu iOS (logic). Alte dispozitive suportate: Xbox 360, Google TV, Playstation 3, alte tv-uri smart.

1 comentarii:

  1. Am folosit si eu pe PS3, ca nu am TV destept. Poti trimite chiar si dinspre PC spre PS3, dupa ce le imperechezi.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.