joi, 20 august 2009

Grecia - Drumul şi hotelul

Am un pic de timp, aşa că încep să scriu impresiile de călătorie. Am plecat în concediu de la Sibiu, cu charter, trebuia să mergem cu Romavia dar au schimbat compania (probabil pentru că n-au reuşit să umple jetul şi au trecut pe avioane mai mici, cu elice) şi am mers cu Carpatair, destinaţia fiind insula Zakynthos. Pentru că avionul Carpatair ajunge la Sibiu în mod normal la ora 16, după tura de dimineaţă prin Europa, ni s-a decalat şi nouă ora de plecare cu două ore şi am decolat doar la ora 17, ajungând pe insulă două ore mai târziu. Grecia are acelaşi fus orar cu România aşa că n-au fost probleme de acomodare. Aeroportul din Zakynthos este un pic mai mare decât cel din Sibiu, iar staţiunea Laganas se află destul de aproape de el, cam la 15 minute de mers cu maşina aşa că am ajuns relativ repede la hotel, folosind autocarul de transfer inclus în preţ.

După o tentativă eşuată de a mitui recepţionerul pentru a ne da nişte camere mai bune (citisem noi pe net că cele de la parter sunt cam aiurea), ne-am ales cu o cameră la etajul doi, noi, respectiv la ... parter pentru cuplul care ne însoţea. A noastră a fost ok, a lor era chiar la stradă şi au reuşit să o schimbe după două zile cu alta, tot la parter, dar lângă piscină. Hotelul Poseidon Beach (3 stele plus) se află chiar lângă plajă, că de aia l-am ales, are trei curţi interioare, una cu grădină de flori şi palmieri, următoarea cu piscina iar ultima, care dă în plajă, cu şezlonguri puse pe iarbă. Şezlongurile de la piscină erau gratis, cele de pe plajă şi zona verde se plăteau, 5 euro/zi.

Camera a fost ok, curată, rezonabil de mare, cu balcon, baia cam micuţă, frigider şi aer condiţionat incluse în preţ. Noi ne-am luat doar micul dejun, care n-a fost mare lucru, tipic pentru hotelurile de trei stele. Una peste alta, mai comod şi mai frumos ca cel din Spania de anul trecut.







2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.