duminică, 9 august 2009

Poza de la miezul nopţii

Astăzi una din puţin cunoscutele frumuseţi ale României: Salina Unirea. Aflată în judeţul Prahova, pe un drum greu accesibil, este folosită în prezent în scop turistic şi pentru tratamentul bolilor respiratorii. Pozele nu sunt mare lucru, dar se poate vedea în ele destul de clar ce înălţime au galeriile: 54 de metri. Până în mină se coboară cu un lift antic, aproximativ 90 de secunde, din câte ştiu există şi scări, dar neaccesibile publicului. Exploatarea minieră s-a făcut cu puşcăriaşi, se află la 208 metri sub pământ şi la 40 metri deasupra ei se află alte galerii, mai mici, neincluse în circuitul turistic.






4 comentarii:

  1. Intotdeauna mi-am dorit sa merg acolo. Am fost insa anul asta la Turda si am ramas uimita de munca depusa, anii si riscurile de acolo. Merita sa tragi o fuga. E aproape si se lucreaza la transformarea ei in centru de tratatment-cu spa, teatru, carusel, teren de minigolf si barci pe lac. Cred ca va fi magnigfc

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru idee :)
    avem atatea chestii putin popularizate incat nici nu stii ce sa le arati turistilor straini daca vin in vizita...desi am avea ce.

    RăspundețiȘtergere
  3. da, din pacate faptul ca romania are o multime de frumuseti neexploatate si prea putin cunoscute a devenit deja un cliseu. dar sunt si alea renumite, despre care am mai auzit pareri, dar pe care, dintr-un oarecare scepticism probabil, le lasam printre ultimele pe lista noastra de destinatii turistice, in favoarea celor din afara tarii.
    am primit recent pe mail un site cu toate obiectivele din Romania declarate patrimoniu UNESCO: www.patrimoniuromanesc.ro. pozele sunt absolut superbe, cred ca ar convinge si cel mai pretentios turist strain sa viziteze minunatiile alea :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.