joi, 27 august 2009

Grecia - taverne & restaurante

În primul rând locul unde am mâncat cel mai mult şi am stat la plaja pe sezlongurile lor pe gratis: Greek Islands Restaurant. Nu arată a mare lucru, dar chelnerul Petrică era din Reşita, un domn de treabă, bucătarul şef Mike era român plecat în State şi o figură de om, plus tot restul personalului prietenos şi vesel. Pe lângă muzica grecească în fiecare seară puneau Jaga-Jaga şi se distrau pe cinste pe ea. Au şi un site: http://www.thegreekislandszante.eu. Petrică ne spunea în fiecare seară ce-i proaspăt şi ne ţinea dimineaţa locuri pe plajă. Ne mai dădea o Metaxa sau un vin din partea casei şi noi îi lăsam bacşişuri decente. În fiecare seară aveau dansuri în cerc de foc, muzică tradiţională, în weekend veneau dansatori sau formaţie de muzică din Athena.


În prima seară ne-am luat după recomandările TripAdvisor şi am mers la TheHorizon, tavernă plină de englezi în fiecare seară, platoul tradiţional a fost bun, dar caracatiţa cred că era decongelată şi nu m-a entuziasmat.

Am descoperit apoi Cool Peppers (http://www.coolpeppers.gr) un restaurant mai deosebit, cu steack-uri, burgeri şi mâncare mexicană, aşa că acolo alternam produsele greceşti cu restul lumii. E deosebit pentru felul cum arată, dar şi mâncare era foarte bună.



Alt restaurant foarte cochet la care am ajuns într-o seară este Med Version:





Cred că în aceste patru locuri am mâncat în toate şapte serile, ne-au plăcut cel mai mult şi nu ne-am mai băgat prin alte părţi. Sper să vă fie de folos "ghidul" meu dacă ajungeţi în Laganas sau măcar să vă facă să vă doriţi să mergeţi ;)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.