luni, 14 mai 2012

Când nici demascatorii nu-s mai breji

Ok, avem un ministru plagiator dovedit - Ioan Mang a mai comis-o într-o lucrare. Articolul e aici. Trist e că cea care a semnalat cazul pe Hotnews/Contributors, PhD Candidate & Teaching Assistant la Oxford, publică şi corespondenţa dânsei cu un reputat om de ştiinţă, coautor al articolului original, pentru conformitate probabil. La o scurtă analiză găsim următoarele chestii care mă zgârie pe creier:

"It was brought to my attention that significant portions a paper of yours"
"This matter is particularly worrisome for me, as Ioan Mang was recently named as the Minister of Education in Romania."

Una arată că nu şi-a recitit textul şi cealaltă că ştie engleză cât Google Translate.

Later edit: Cosmina Dorobantu, autoarea articolului, Moderatorul site-ului Contributors nu mi-a publicat comentariul in care o felicitam pentru investigatie si o intrebam cum de au primit-o la Oxford cu engleza asta :D

Much later edit: vezi şi asta.

9 comentarii:

  1. :) eu cred ca ea a vrut sa faca o constructie interesanta, de genul "too big A problem" si-a iesit chestia aia "sofisticata"...sau pur si simplu, din graba, a gresit :P Repede o taxezi tu! Ce studiaza sau ce preda ea la Oxford? ca daca-i matematica, poate pe ei ii intereseaza mai mult modul de gandire,decat cele mai mici greseli gramaticale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din graba, a uitat un "of", aia nu-i mare lucru. A doua e de cacao. Nu conteaza ce studiaza sau preda - ideea e ca mailul ei nu era relevant pt text, era suficient sa puna raspunsul omului acela. In plus 1) daca ii scrii unei somitati, iti verifici textul, mai ales daca esti "scientist" si 2) Oxford e mare lucru, daca ne laudam cu el si cu corespondenta noastra, ar fi bine sa fie totul corect.

      Ștergere
  2. "as the Minister" imi pare o calchiere a unei obsesii nationale: "ca si".

    RăspundețiȘtergere
  3. Calin, mi-a trimis un prieten un link catre blogul tau. Ai dreptate! Puteam sa scriu emailul cu mai mare atentie. Graba strica treaba. Am remarcat si eu greselile chiar inainte de a publica articolul. M-am gandit sa le corectez, dar nu mi s-a parut corect sa modific un text care ar fi trebuit sa fie, din lipsa de alt termen, copy-paste. M-am gandit si sa public numai emailul primit de la Prof. Gollmann, dar emailul lui incepe cu "The paper you have pointed me to" si nu am vrut sa existe dubii asupra lucarii pe care am sesizat-o. Oricum, iti multumesc pentru atentia cu care ai citit materialul publicat de mine. Singura acuzatie care mi se pare putin nedreapta este faptul ca eu nu ti-am publicat comentariul. Ca autor, nu am control asupra comentariilor care apar pe contributors.ro. Nici nu stiam, pana sa citesc articolul tau, ca nu sunt publicate toate comentariile cititorilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru comentariul simpatic. Am corectat in text, n-am stiut ca nu autorii modereaza comentariile - imi cer scuze. M-as bucura daca nu ai percepe postul ca pe o acuza ci mai degraba ca pe o ironie usor rautacioasa. Una peste alta, demersul tau a fost de succes si felicitarile din comentariul nepublicat erau sincere. Din acest motiv nici n-am trecut initial numele tau in text, ci doar dupa ce m-a "enervat" moderatorul Contributors. Probabil sunt mai exigent decat trebuie cu oamenii de la care am pretentii :)
      Cu prietenie,
      Calin

      Ștergere
    2. Vad postul tau ca pe o lectie pe care o meritam. Sunt sigura ca de acum incolo, am sa citesc cu mai mare atentie emailurile pe care le trimit si pentru asta, iti sunt recunoscatoare. Keep up the good work si sper sa ne revedem pe contributors.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.