marți, 29 mai 2012

#FITS2012 - Insula (Ada Milea)

Cineva de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca are meritul că a avut încredere în Ada Milea şi nu cred că regretă. A rezultat un spectacol-concert (de ce nu musical?) de excepţie, ne-am distrat copios, pot să zic că a fost cel mai bun show pe care l-am văzut în ediţia curentă de festival. 


E complicat, probabil, să fii şi actor şi cântăreţ, dar celor de pe scenă le-a ieşit de la cap la coadă, n-am sesizat nicio bâlbă sau stridenţă în interpretare. Doar Ada Milea nu s-a ridicat de pe scaunul unde-şi cânta partitura la chitară, în rest fiecare din actori a avut momente când a fost în centrul atenţiei. Tot textul e în versuri, deştepte şi comice, iar unul din cele mai haioase moment a fost cel de păsărească - cu traducerea în engleză pe ecran. Coco merită o menţiune specială, a fost cel mai roacker papagal din istorie, dar trebuie remarcat şi Adrian Cucu, sibian la origine. E interesant să vezi acelaşi text de Gellu Naum pus în scenă de doi regizori, să le compari viziunea - spun asta pentru că în toamnă am fost la varianta domnului Massaci

Kudos Ada Milea!

Un fragment din spectacol, nu cel mai savuros, dar vă puteţi face o idee despre ce a fost vorba:


Şi al doilea bis:


PS. Un pic ironic, Ofelia Popii a studiat la Cluj şi s-a mutat la Sibiu, iar Adrian Cucu e sibian şi actor la TN Cluj.

2 comentarii:

  1. Tare fain, am fost la Deer House a lui Needcompany la Goga... de ce, Doamne, sunt atatea chestii faine in paralel? Si unde se ascunde dublul meu astral taman cand am nevoie de el?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa ca poti sa mergi la Cluj sa-l vezi. Daca as fi facut o selectie rationala, ar fi trebuit sa vad spectacolele venite din afara Romaniei, ca la celelalte e mai usor de ajuns.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.