vineri, 23 august 2013

Avignon

Între Bordeaux și Nisa, ne-am oprit pentru două nopți în Avignon. Probabil ați auzit de pod, dar adevărata atracție a orașului este cetatea medievală foarte bine conservată, în care trăiesc circa 10.000 de oameni, în mijlocul căreia se află impunătorul Palat Papal. 

Cetatea este un coșmar pentru navigatoare, ne-a luat o jumătate de oră bună ca să nimerim parcarea hotelului, gps-ul ținea morțiș să ne bage pe străduțe blocate, am luat la rând toate variantele care, ca un adevărat labirint, ne scoteau în același punct de plecare. Într-un final am nimerit și ruta câștigătoare, dar întortocheată, doar ca să realizăm că se putea ajunge acolo foarte simplu, prin exteriorul cetății. Mulțumim iGO. 

Parcarea principală se află sub piața Palatului Papal, când ieși din ea și vezi pentru prima dată clădirea masivă, rămâi mut:


Spre deosebire de restul orașelor franceze pe care le-am vizitat, Avignon are un aer boem, e plin de terase și tineret, iar viața e mai ieftină ca în alte zone. E drept, nu toate clădirile sunt bine întreținute, dar ansamblul are o savoare aparte.









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.