luni, 26 august 2013

Nunta la cort - film horror?

Oamenii care aleg să facă nunta în cort sunt foarte optimiști. Îi excludem din start pe cei din localități mici, unde alternativa ar fi căminul cultural, și ne concentrăm pe cei de la oraș. N-am fost la o astfel de nuntă, dar am auzit povești și-mi pot imagina un scenariu complet.

Spuneam de organizatori, că-s optimiști, speră să fie soare, dar câteodată mai plouă, chiar și vara. Nu trebuie să fie vreme rea toată ziua, e suficient să bage o răpăială chiar înainte de începerea evenimentului, cât să oblige mireasa să treacă cu rochia sumețită prin noroi - că majoritatea corturilor nu-s amplasate în parcări, ci pe iarbă. Totul sub lentila camerei de filmat. Zâmbiți, uitați-vă la aparat, nu călcați în baltă. Fleosc! O domnișoară de onoare intră cu săndăluța în noroi, se murdărește pe degete. Dramă.

După ce-au ajuns primele 50 de persoane în cort, intrarea arată ca scăldătoarea unei turme de bivoli, cu atât mai mult dacă încă plouă. Femeile se țin de brațul partenerilor ca să nu alunece. Toată lumea se șterge discret de noroi, unii pe colțul feței de masă, alții cu șervețele muiate în apă minerală.

Pasajul anterior e imaginat, însă ce urmează e real: chelnerii trec prin ploaie cu farfuriile de mâncare, când acestea ajung pe masă nu sunt doar reci ci și pline de apă. Nu-i așa rău dacă-i ciorbă sau pește, dar aperitivele subacvatice arată dizgrațios, e ca și când le-ai uitat într-un frigider care s-a dezghețat. Nu poate fi plăcut nici să se aplece peste tine, ca să-ți toarne în pahar, un ospătar cu freza udă, mustind de apă. Pentru el, săracu, nici nu mai vorbim. Nu există antreu, dacă prinzi loc între două ”uși”, te atacă și inamicul numărul unu al românului, curentul. Mersul la toaletă poate fi următoarea problemă, nu cred că este amplasată adiacent sălii de nuntă.

E drept, șansele-s mai mari să fie caniculă, să se încingă aerul înăuntru și să nu facă față instalația de climatizare. Cred că e nevoie de curent trifazic pentru un dispozitiv de capacitate mare și nu știu pe câte câmpuri e așa ceva disponibil.

Probabil există corturi care au bucătăria într-o anexă, nu trebuie să treacă personalul prin aer liber cu mâncarea, iar aerul condiționat e suficient de puternic încât să fie răcoare și pe vreme caldă. Dacă ați fost la un eveniment într-o astfel de locație și aveți chef să descrieți, lăsați un comentariu, sunt curios cum se compară cu o nuntă într-o clădire.

6 comentarii:

  1. A mea a fost intr-un cort, august 2013, la Cisnadioara, a fost divin. Nu a plouat spre norocul meu desi am avut emotii pana in ultima clipa. Eu asa mi-am dorit la cort, invit nuntasii mei sa-si dea cu parerea.
    Neoficial, umbla vorba "prin sat" ca a fost ca o nunta din povesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok, dar daca ploua, era un scenariu plauzibil cel descris mai sus? Sau toate problemele acelea erau adresate intr-un anumit mod?

      Ștergere
    2. A, e cam greu sa-si dea cu parerea nuntasii, daca comentariul e anonim :D

      Ștergere
  2. Este exagerat scenariul tau, plus ca nu ar strica o sesiune de fotoshooting in cizme de cauciuc.

    Le-am dat share pe FB dar sunt timizi.

    RăspundețiȘtergere
  3. NUNTA LA CORT ESTE FOARTE FRUMOASA PENTRU CEI CARE NU SUFERA DE SNOBISM CUM SUNT MULTI!PANA LA URMA LA O NUNTA MERGEM SA AJUTAM TINERII NU SA NE GHIFTUIM NOI CA NIMENI NU MERGE LA O NUNTA CU DAR DE DRAG CI DIN DIFERITE OBLIGATII,SA NU FIM IPOCRITI!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.