miercuri, 21 august 2013

Sibianul și mișcarea de rotație

Cum vi se par giratoriile Sibiului? Mie mi se pare că bizonul local s-a obișnuit cu sistemul de două benzi, se încadrează corect și e mai relaxată situația. Excepție face banda care duce de pe Bd. Coposu în sus, spre hotel Continental Forum. Acolo nu le e clar multora că nu pot ieși din giratoriu direct pe respectiva bandă, pe care au prioritate cei care vin de pe Coposu, dar haosul e în mare parte generat de marcajele cu vopsea aproape șterse. 


Mai e un pic de lucru (eventual cu un transportor blindat) la educarea șoferilor care taie benzile în giratoriu, când le e lene să facă tot arcul de cerc și o iau oblu pe banda din interior, fără se asigure. Trebuie amintite și ornamentele stradale, delimitatoarele din plastic sunt urâte, iar ce s-a făcut în deal pe Alba Iulia, aproape de Șaguna, e hidos de-a dreptul.

Poate e totul doar o impresie cauzată de vacanță și revenim la vechile obiceiuri când vine toamna și reîncepe agitația.

2 comentarii:

  1. nu-i nevoie de piloni daca vrei sa educi, poti folosi marcaj rezonant... ideea e cat de mult isi doresc sa invete soferii din sibiu!? Ca tare prost mai conduc, sa-mi trag palme: legislatie nu stiu ioc si indemanare cu covrigu n-au, ca se panicheaza rapid si fac prostii. de semnale nu mai zic.

    Eu cred sincer ca e o chestie de mandrie si toata strada-i a lor, mai mult decat nestiinta. Incearca sa conduci cu numere de IS (ca mine), sa vezi cum iti taie calea si le citesti pe buze ceva de moldoveni...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu de ce nu-ti inmatriculezi masina la Sb, crezi ca te mai intorci la Is? :)

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.