marți, 26 martie 2013

Falsul foto înainte de Photoshop

Tocmai am realitat că n-am scris nimic pe blog de Metropolitan Museum, cel mai mișto muzeu din NY. O să pregătesc niște postări, deocamdată mă rezum în a vă prezenta o expoziție temporară, sponsorizată de Adobe, pe care am văzut-o acolo - Faking It: Manipulated Photography Before Photoshop

În lumea tehnologiei analogice fiecare fotograf dădea dovadă de imaginație și creativitate în felul lui, nimic nu era standard. Unii au adăugat nori, identici, în mai multe serii de poze, alții au colorat ochii personajelor din portrete, unii au transformat pozele în opere de artă, alții au trucat în numele idealurilor politice - rușii chiar au eliminat cu totul personajele indezirabile. 

Preferatele mele sunt:
  • dirijabilul Los Angeles ancorat de Empire State Building. Fotografia are un gram de autenticitate, pentru că declarațiile investitorilor care au construit clădirea au sugerat o asemenea posibilitate. Povestea e amuzantă și o puteți citi integral aici.
  • Fotograful Jerry Uelsmann a realizat această compoziție în camera obscură în 1969. Trecând peste paradoxul imaginii, nu pare foarte simplu să obții așa ceva:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.