joi, 28 martie 2013

Sundance

Poate ați auzit de filmul Usturoi, produs de Radu a.k.a. Groparu, un proiect ”indie” ambițios. Poate unii ați și donat sau l-ați susținut pe Reelhouse, un site partener festivalului Sundance. Aștept cu interes premiera. 

Citind ieri un articol despre Robert Redford mi-am dat seama că nu știu aproape nimic despre Sundance Festival, deși logo-ul lui pe afișul unui film e motiv de vizionare. Mi-era cunoscut, bineînțeles, cult-filmul Butch Cassidy and the Sundance Kid, bănuiam că e o legătură, dar nu mi-a trecut prin cap niciodată să mă documentez. Interviul din Esquire m-a luminat: ajuns vedetă, Redford a vrut să dea ceva înapoi comunității cinematografice, a discutat cu o pleiadă de profesioniști din industria filmului, i-a strâns pe aceștia la ranch-ul său din Utah și a pus bazele Sundance Institute, organizație nonprofit dedicată formării de noi generații de artiști independenți. Câțiva ani mai târziu, când au început să fie finalizate primele proiecte, a apărut extensia firească: festivalul omonim. Restul e istorie, s-a ajuns la 46k vizitatori în 2012, multicel pentru un eveniment in the middle of nowhere. Dintre regizorii lansați de acest festival amintesc doar un nume: Tarantino, cu Reservoir Dogs.

Vă recomand să citiți interviul, o să descoperiți un foarte activ Robert Redford la 76 de ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.