miercuri, 6 martie 2013

Nefumător, io zic să vă gândiți mai bine

Am citit ieri în Tribuna articolul ”Nefumător caut local fără fum!”. Erau căinați nefumătorii sibieni, care n-au localuri adecvate. Sunt nefumător, dar antrenat, nu mă deranjează decât fumul foarte dens - uneori se ajunge și la fenomene de genul ăsta, moment în care mă duc acasă.

Să gândim însă logic unde va duce interzicerea fumatul în puburi, cafenele și cluburi. După prima sorbitură de cafea sau după primul pahar de alcool, pe fumător îi va mânca între buze să tragă din țigară. Dacă e noapte și răcoare afară o să încerce să scoată și băutura cu el. Pentru că majoritatea acestor localuri sunt amplasate în zone rezidențiale, poate chiar centrul istoric, o să fie gălăgie în stradă, în creștere progresivă cu numărul de băuturi consumate. Probabil o să fie și ceva pahare sparte. Așadar o să fie deranjați mai ales locatarii, care n-au greșit cu nimic, pentru că cine merge în club își asumă fumul și zgomotul. Patronii au investit (cât de cât) în izolație fonică, uși duble și alte modalități de a se feri de amenzi, dar ce se întâmplă în exterior nu e sub controlul lor. Va trebui că fiecare să-și ia un bodyguard care să împiedice tranzitul paharelor și sticlelor spre exterior, cât privește gălăgia... multă baftă!

În concluzie, dacă nu se interzic și cluburile de noapte în zonele rezidențiale, nu se rezolvă nimic. Cam câte localități cu cartiere exclusiv de birouri sau industriale cunoașteți? Ați merge la club, la mama dracului, în Zona Industrială Vest?

1 comentarii:

  1. Fost fumator, iti cam dau dreptate... o sa fie mult haos. Trebuie intai diminuat numarul fumatorilor ca sa poti incerca macar sa interzici fumatul. In Munchen am vazut fenomenul de care zici tu: rezultatul a fost galagie si mizerie in jurul crasmei

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.