marți, 5 martie 2013

Poșta-i varză

Am găsit sâmbătă un aviz în cutia poștală. Scria să mă prezint la oficiul poștal din cartier marți sau miercuri între 9 și 13. Am dedus că e vorba de un colet extern și m-am mirat, nu comandasem nimic. M-am dus totuși, numele și adresa erau corecte. Restul detaliilor erau criptice și n-am înțeles nimic.

În secolul XXI, când lumea comandă frecvent chestii de pe internet, le poți primi doar marți și miercuri, între orele 9-13, ca eventual să te învoiești și de la serviciu. Așa de flexibili, adaptați la nevoile clientului  și moderni suntem, da? Și ei și cei de la vamă care au acolo un domn pus să verifice conținutul fiecărui pachet.

În fața mea erau trei persoane. Prima a fost redirectată la intrarea de lângă, nu avea treabă la colete externe ci la ghișeul normal. A doua persoană a fost și ea redirectată acolo, dar după vreo cinci minute de căutări prin foile A3 și cutiuțele de lemn cu fișe. A treia persoană și-a primit pachetul, după o admonestare că adresa din buletin și adresa la care i-a fost trimis coletul nu coincid. Acestea trebuie să fie identice, chiar dacă tu ești din Timișoara și stai temporar în Sibiu. 

Apoi a venit rândul meu. S-a uitat doamna surprinsă la mine și mi-a zis că respectivul aviz e din august 2012. Scria pe ștampilă. Eu mă uitasem doar la textele de mână. Mi-am amintit că atunci primisem doar un reaviz. Mulțumesc Poștei și poștașului pentru promptitudine! 

P.S. Femeile de la Poștă au infinită răbdare, ele chiar n-au nicio vină că sistemul e tâmpit și demodat.

3 comentarii:

  1. redirectată sau redirectionata?

    Promt nu gluma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Expresie din IT, cred ca sunt sinonime, cel putin dexonline ma redirectioneaza automat de la una la alta.

      BTW, e "prompt" :P

      Ștergere
  2. sa le vezi pe alea din Iasi de la Vama (posta-vama) ce artagoase is... vai is asa de dulci ca ne-am injurat cu aproape fiecare ocazie. Si crede-ma ca am fost de vreo 50 de ori in ultimii ani.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.