miercuri, 11 martie 2009

Mongolia

Nu, n-am ajuns în Mongolia şi nici nu ştiu când o veni ziua aia, dar am găsit un restaurant asiatic în Soligen - all you can eat - numit Mongolia. Cu 7,20 euro poţi să bagi în tine câtă mâncare asiatică te ţine stomacul. Nu mă încântă volumul ci faptul că poţi gusta din fiecare chestie, aşa cum ţi-ai dori la fiecare restaurant asiatic.

Deşi se numeşte Mongolia, la amiază nu au decât mâncare chinezească şi japoneză (sushi) dar seara, când şi costă dublu, au şi mâncare mongoleză. Adică nişte tăvi cu diverse produse crude, îţi alegi ce-ţi doreşte inimioara, apoi alegi sosul şi le dai bucătarului să ţi le prepare. Eu am ales ... carne de cangur şi scoici. Nu merge? Nu-i bai, oricum după cele 15 alte feluri gustate anterior nu mai conta. Carnea de cangur este, cum să vă zic, un fel de carne de vită foarte bătrână împuşcată ca să nu se mai chinuie, apoi băgată la congelator câteva luni, apoi împuşcată din nou. De scoici nu pomenesc, cred că încă mai mişcă. Aşadar experienţa mongoleză nu v-o recomand.

Experienţa sushi, la bufetul japonez este mai bună, adică măcar n-are gust de nimic. Dar cu un pic de wasabi poti să plângi impresionant. Tip: dacă găsiţi undeva încercaţi alunele wasabi, sunt bune mai ales dacă trebuie să păreţi trist ca să vă ierte prietena.

Mai rămâne mâncarea chinezească, cea mai abundentă, bună şi hrănitoare, pe care v-o recomand din toată inima, iar dacă mergeţi seara au şi bufet cu ingheţată şi fructe.
All you can eat, remember?

http://www.mongolia-restaurant.de/seiten/bilder.html

PS. Azi am dat o tură pe la magazinul Haribo, este fabrica aici şi au şi magazin de desfacere. Câte sortimente am găsit, habar n-aveam că există atâtea produse făcute de ei! Nu vă mai fac poftă şi cu asta...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.