duminică, 1 martie 2009

Nespresso

Daca vă place cafeaua sigur o să vă placă si cea de la Nespresso. Ce are special? Naiba stie, dar e bună rău.
De aproximativ un an de când am descoperit-o m-am cam lăsat de băut cafele prin oras şi de abia aştept să ajung acasă şi să-mi iau porţia zilnică. Dimineaţa beau de obicei o cană mare de cafea filtru la birou, dar câteodată mă delectez după ce mă trezesc şi cu un espresso scurt şi aromat. Cafeaua cu care am fost obişnuit, cea "normală", la filtru, nu mi-a creat dependenţă dar totul s-a schimbat de când am dat de Nespresso. S-a schimbat si pt unii prieteni care mă vizitează şi cu gândul acestei cafele în minte.

Nespresso e o cafea de la Nestle, are atât o gama profesională (dar nu ştiu bar in Sibiu care să o aibe) cât şi gama pt acasa. În România nu este foarte cunoscută dar este în ascensiune, problema principală fiind, pe lângă cost, modalitea de procurare. Eu am aflat de ea de la şeful meu care este un împătimit al cafelei espresso şi mi-a recomandat-o călduros. Aşa că anul trecut am profitat că venea vărul meu din Germania şi l-am rugat să-mi aducă un espressor. Maşina se poate cumpăra cam din orice magazin de electronice dar cafeaua în schimb se procură cu probleme, pt ca sunt nişte capsule proprietare şi nu se vând decât in magazinele Nespresso specializate. Acestea sunt destul de rare în Germania, doar în oraşele mari iar în România, din pacate, nu se iecsistă. Rămâne cea mai simpla modalitate de cumparat: de pe internet de pe site-ul nespresso.com care livrează şi la noi.
O să vorbim despre preţ un pic mai jos, înainte vreau să vă spun despre capsule, care în principiu sunt de două tipuri după cantitatea de cafea continută: espresso şi lungo. Sunt 9 tipuri de cafea espresso şi 3 tipuri de lungo, cu diverse intensităţi iar unele decofeinizate. Pt dimineaţă prefer una strong, intitulată Roma, cu un index al tăriei de 8 (din 10) iar după amiaza merge un lungo Vilvalto cu o tărie de 6. Dar fiecare după gust bineinteles.
Espressoarele nu sunt extrem de scumpe, unele din ele au şi sistem pt cappuccino iar in Germania le găseşti de obicei cu un cupon de reducere pe baza căruia poţi cumpara cafea.
Preţurile sunt destul de piperate pt că este o cafea premium şi nu poţi folosi înlocuitori. Am găsit şi un site românesc (klient.ro) şi putem face comparaţia preţurilor:
- un espressor Krups Le Cube (fără cappuccino) costă cam 150-200 euro in Germania (din care 50 euro pot fi un cupon pt cafea); în Ro costă pe acel site 1249 RON - avantaj ei;
- capsulele de cafea costă 5.2 franci elveţieni (10 buc) pe site la Nespresso, adică 15 lei (10 buc); în Ro costă 27 lei (10 buc) - e drept că mai sunt costurile de transport din Elveţia, cam 80 lei, iar dacă cumperi din Ro ai transport gratuit la sume mai mari de 1000 RON.

Dacă vă place cafeaua bună şi vreţi să o serviţi din trei mişcări, fără să vă bateţi capul cu curăţatul şi manevratul espressorului v-o recomand călduros, iar dacă nu aveţi somn în prima noapte să nu mă înjuraţi!

Update: am mai găsit un site: kfea.ro unde condiţiile sunt mai acceptabile. 15 lei transportul si 1.5 lei capsula.

Update 2015: un alt site care vinde capsule: www.delizie.ro/capsule-nespresso.html

26 comentarii:

  1. Nu vrei să te pun în legătură cu un amic care e distribuitor de capsule de Lavazza în Italia? Știu că la o anumită comandă primești espresorul gratis... dacă tot ești atît de fan, nu știu cum e Nespresso, dar Lavazza e foarte bună.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, poti gasi aici, pret 9.40 lei/cutie 10 capsule

      https://www.espressocafe.ro/lavazza-deciso-capsule-compatibile-nespresso-10-buc.html

      Ștergere
  2. Nu multumesc, sunt multumit cu acesta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua!!!
      Vând capsule Nespresso. Orice cantitate. Pentru mai multe detalii va rog sa sunati sau sa scrieti un e-mail. Rog seriozitate.
      Va multumesc.
      00436604900040 sau w-lucas1@gmx.at

      Ștergere
  3. Cine se multumeste cu Nespresso inseamna ca nu a gustat Lavazza, cafeaua e mai buna, 100% arabica, cea mai buna calitate de cafea si costa mai ieftin... Plus ca masina cu sistem pentru cappuccino cu tot nu o platesti daca faci un abonament la cafea. 2,7 lei pentru o capsula Nespresso mi se pare exagerat! Lavazza costa jumatate si in varianta bidoza (2 cafele) chiar mai putin! Eventual pentru alte informatii: Leosibiu pe hotmail com - nu stiu daca siteul accepta sa iti dai adresa de email dar intelegeti ce am vrut sa scriu ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine inca nu m-ai convins...desi ii faci bine reclama....ar trebui sa faci si un sampling ca sa se convinga lumea...am inteles ca prietenii care-ti trec pragul casei se pot bucura de minunatia de cafea...pot sa vin si eu ???

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonimule: am vazut ca sunt mai ieftine capsulele la Lavazza. De calitatea cafelei nu ma pronunt pt ca nu am baut preparate din capsulele lor, doar alte produse. Nu intentionez sa investesc in alt espressor cat timp acesta este functional. O sa recomand si alternativa italiana daca imi va cere cineva parerea vreodata.

    Nicolle: nu intentionam sa conving pe nimeni, furnizam o informatie, nu ma plateste Nespresso :) Cat priveste invitatia...o sa plec in delegatie, daca te ia Alina cand vine sa ude plantele si promiti sa nu atingi lucruri, o sa primesti si cafea :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmm, suna bine o cafea ca intre fete...dar oare vrea Alina... si normal ca nu ma apuc sa mut mobila prin casa. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca ma descurc si singura cu plantutele :D

    RăspundețiȘtergere
  8. eu confirm ca e buna, ca mi-a dat si mie. dar lavazza si segafredo raman cele mai bune cafele. nu ma convinge nimeni sa-mi schimb gusturile:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut Calin. Si eu am descoperti Nespresso de circa 2 ani. Mai intai mi-am cumparat un aparat de la un second din Cluj, cu numai 10 lei. L-am tinut vreun an, timp in care nu am reusit sa-mi propun capsulele. Apoi am comandat la nespresso.com, iar dupa aceea am descoperit magazinul de prezentare din Budapesta, (de langa opera, de unde mi-am luat si cestile inconfundabile). Anul trecut mi-a adus sotul meu din Sicilia inca un aparat. Aveam, din punctul meu de vedere, o grava problema: sa beau cafeau pe fuga, inainte de a pleca la birou. Aparatul vechi a ajuns la birou (desi uneori l-as aduce inapoi acasa fiindca se preteaza si pentru capucino)si ma bucur in fiecare dimineata de gustul deosebit. Acuma sunt iar pe 0, am intrat sa vad ce preturi mai sunt prin Romania si am gasit blogul tau.
    Raman la parerea ca nu merita cumparat din Romania atata vreme cat tin preturile la acest nivel. La acelasi pret cumpar cantitate aproape dubla din Elvetia. Si ajunge cam in doua saptamani.

    RăspundețiȘtergere
  10. Luminita: sau poti sa rogi un prieten care are drum printr-un oras mare din Europa sa-ti cumpere direct din magazinul Nespresso si atunci scutesti cheltuielile de transport. Au o lista pe site!

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, folosesc si aceasta modalitate, uneori. Ai incercat Goroka, editia limitata 2008? E delicioasa si se preteaza dupa-amiezelor fierbinti.
    Bon apetit!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna

    Am incercat si eu sa fac comanda de pe site-ul Nespresso, dar pe langa taxele de transport mai apar niste taxe: TVA-ul si taxele vamale care scrie ca trebui platite la destinatie. Stiti cumva daca se aplica si aceste taxe pentru produse cumparate din Elvetia?

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu n-am platit nimic altceva la Posta, doar am ridicat pachetul. Deci in afara de plata de pe site nu mai exista alte taxe la destinatie. Cred ca Elvetia are un acord cu EU.

    RăspundețiȘtergere
  14. in sibiu se poate bea nespresso in mai multe cafenele(red carpet , play off , unique cafe si altele.) in ceea ce priveste capsulele profesionale , le puteti acizitiona de la nr de tel 0721.166.446 care e si distribuitor pe judetul sibiu

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut,
    Calin, tu ce curier ai bifat pe site-ul nespresso de ti-au venit prin posta? Eu am vorbit acum cu cei de la FedEx din Romania si mi-au spus asa: ptr comenzi intre 10-150 euro, se aplica doar TVA (sub 10 euro, nu). Peste 150 euro se aplica taxe vamale, in functie de tipul de cafea, pana in 9%. In cazul in care platesc ei acest TVA, vor percepe la ridicarea coletului un comision suplimentar de 2,5% (nu am retinut daca din ce platesc ei, adica TVA-ul, sau din toata valoarea coletului.

    Enjoy your Nespresso ! :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Am bifat curierul standard, cel mai ieftin. N-am platit nimic, din cate-mi amintesc, la ridicarea coletului de la posta. Intre timp mi-am schimbat contul, le expediez in Germania, gratis, si le iau eu de acolo cand merg in delegatii sau mi le aduce cineva.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nespresso e de fapt o amagire scumpa. Ceea ce scoate acest aparat, cu costuri enorme in timp, este o imitatie (era sa zic ieftina) scumpa a ceea ce inseamna de fapt espresso. Cheia unui espresso reusit e o rasnita buna impreuna cu o cafea prajita de cateva zile/saptamani (de la prajitoriile locale) si un espressor semiautomat (cu brat/portfiltru) capabil, de la 200E in sus. In plus e imposibil sa stii ce se afla in acele capsule...
    Bautorii de cafea care prefera capsulatele (Nespresso/Lavazza etc.) nu vor obtine NICIODATA asa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=q6-BPQLOafo&feature=related
    Incercati sa priviti domeniul espresso dincolo de barierele instalate de departamentele de marketing!

    RăspundețiȘtergere
  18. Costuri enorme n-as spune. Ma costa doar capsulele, n-am bagat alti bani. N-a zis nimeni ca Nespresso e cea mai buna cafea din lume si daca as avea bani, timp si chef sa-mi prepar cel mai delicios espresso mi-as lua o Jura de 2000 de euro, care macina cafeaua, are si o mie de setari, racord la teava de apa si trebe ingrijita la fel de des ca un bebelus. Pentru un espresso "quickie" si comod, o masinutza Nespresso sau Lavazza e suficient. Probabil o sa ne contrazicem si cu privire la calitatile Jurei dar nu-s expert si va cred pe cuvant :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Da..eram pregatit cu doua vorbe de Jura pana sa citesc tot mesajul :)) Ce nu stiu majoritatea romanilor (si incercam noi pe forum sa explicam) este ca nu pretul si automatizarile dau masura unui espresso delicios, ci boabele proaspat prajite, macinate corect chiar inainte de preparare + un espressor semiautomat (cu brat). Daca automatele ar fi dat masura calitatii, atunci majoritatea barurilor din Italia (si implicit si din Romania) ar fi folosit automate! Dar ele au rasnita si espressor semiautomat, separate. Ca o informatie utila, un espressor de 200E si o rasnita de 170E, folosite cum trebuie, scot un espresso muuult peste Jura aia de 2000E sau peste alt automat cu luminite si multe butoane!

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc de linkul catre forum. Am intrat. Mai aveti ceva de lupta acolo, majoritatea sunt comozi ca mine. Cumva logic, chiar daca ne place muzica nu se apuca toata lumea de cantat :))
    Cand o sa cresc mare o sa va cer sfatul ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Glumeam cu "lupta de convingere". Fiecare face in viata asta ce vrea. Doar ca e prea scurta sa bei cafele proaste :)
    Comparatia cu muzica e alta - chiar daca ne place muzica nu ne cumparam toti sisteme audio cu statie si doua boxe ci preferam 5.1 (muzica fiind de fapt stereo, pe doua canale, nu pe 6..7..8). Sau o comparatie mai clara este cu femeile: niciodata un robotel sofisticat japonez nu va putea satisface cu adevarat o femeie! E si cazul capsulatelor sau al automatelor scumpe si sofisticate care doar imita automatizat un proces, neputand sa-l reproduca asa cum trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  22. Si acum? Dupa atatia ani tot fani nesskk sunteti? Nu va supara inca ficatul, stomacul sau pancreasul de la cate chimicale ati ingurgitat? Alegeti o cafea espresso de calitate daca tot va declarati fani! ;)

    RăspundețiȘtergere
  23. Nespresso este cea mai buna si mai exclusiva cafea la capsule. Punct. Stiu ca Lavazza, Illy si altii viseaza sa se ridice la nivelul asta dar raman doar cu asta...cu visatul adica.
    Le-am incercat pe toate, am cunostiinte care se ocupa cu distribuit cafeaua atat la capsule cat si la cantitati mari si TOTI mi-au spus acelasi lucru: Nespresso e Nr 1. Da, nu ar recunoaste poate oficial sau in public ca deh...trebuie sa si le vanda pe ale lor, dar asa intre prieteni mi-au spus ca nu exista comparatie. Unii chiar au acasa si ei asa ceva.

    Intre timp s-a deschis Nespresso Boutique in Bucuresti pe Dorobanti si cred ca au aparut si ceva variante online.

    Si nu, nu lucrez la ei, nu ma plateste nimeni sa le fac reclama, pur si simplu beau cafeaua...zilnic...cu la fel de multa placere ca in prima zi. Si ma simt intr-un mod special de fiecare data, lucru pe care nicio alta cafea nu a reusit sa ma faca sa ma simt

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.