joi, 29 mai 2008

Iemo

In ultima luna am auzit cuvantul "emo" de nenumarate ori si de la tzunamii incoace nu mi s-a mai intamplat sa aud un cuvant (nu nume propriu) pronuntat asa des si in atatea circumstante: bancuri despre emo, jurnalul unui emo-kid, formatii emo etc. Emo la tot poporul! In prima faza l-am ignorat, apoi am inceput sa sap ca sa inteleg despre ce e vorba. Dupa ce-am "sapat" pe net mi-am dat seama ca stiam despre ce e vorba, doar denumirea nu, dar ca nu agreez nici muzica, nici stilul asociat. Din alt punct de vedere mi-am dat seama 1) ca-s batran si ca "lumea s-a schimbat, generatiile s-au schimbat" (ok, gata cu citatele din melodii faimoase de club :D) si 2) ca-s un pic incult, pt ca emo e de prin anii 80.
Pt cititorii care au deschis creierele la fel de tarziu ca mine, emo-kids sunt aia care se imbraca (indiferent de sex) cu blugi stramti si tricouri mulate, cu maneci scurte, eventual ceva machiaj negru si teneshi preistorici, daca exista vreunii de pe vremea bunicului flower-power cu atat mai bine. Alta legenda urbana ar fi ca emo-boys sunt homo. Nu stiu, nu ma pronunt, e treaba lor ce fac cand asculta muzica si pe umarul cui plang (ca doar sunt emo). Alte legende ii catalogheaza drept introvertiti, rusinosi, plangaciosi si speriosi. Numa' chestii de care sa fii mandru! Ce-ar face un emo-kid in armata oare?
Imaginea asta de "mulat" ma duce cu gandul in primul rand la solistul The Doors - Jim Morrison, care a murit in circumstante neclare acum cateva decenii - o fi fost si el emo? sau de la el s-a inspirat genul.

In incheierea acestui articol care nu-si propune nimic, doua bancuri pe care le-am primit azi si care mi-au adus aminte ca vroiam sa scriu despre emo:

Care este asemanarea dintre un EMO si maioneza? Daca nu e batut cum trebuie, se taie!

De cati EMO e nevoie sa schimbi un bec? De nici unul, ca EMO plang pe intuneric.

Si un link catre jurnalul unui emokid:
http://bagatorideseama.blogspot.com/2008/05/jurnalul-unui-emokid.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.