miercuri, 24 septembrie 2008

More Cohen

Mai sunt niste detalii de la concert pe care nu le-am putut incadra in postul anterior.
Am ajuns relativ repede in Bucuresti, pe Valea Oltului, 3 h 20 min, din fericire n-a fost nici un accident, inca vreo 30 de minute de navigat prin Bucuresti pana am ajuns din Militari la stadion, asa ca la 5:30 eram punctuali in zona. Ajunsi langa stadion intrebam un militian tanar unde este acesta, ne arata ca este in fatza si ne spune ca tot acolo putem parca. Econom omul din fire, o fi avand stramosi ardeleni, tot acest dialog a constat din patru cuvinte din partea lui: "in fatza" si "mai incolo". Am parcat frumos pe o strada, la 5 minute de arena, si bine am facut ca n-am pus masina pe iarba dintre sensurile de mers, ca niste tzarani, care si-au gasit stergatoarele de parbriz rupte de catre alti tzarani. Politia Romana sta foarte bine la logistica, a blocat niste treceri de pietoni din fatza intrarilor in stadion pt ca onor cetatenii pe care-i apara si protejeaza sa faca sport: mers pana la capatul celalalt al strazii, traversat acolo si intors pe celalalt trotuar, pt ca toata strada era blocata cu gard metalic, ca sa stea lumea frumos la coada - cei cu locuri in picioare, pt ca noi la tribuna 1 intram prin alta parte, unde nu era coada, deci nici motive de plimbare. In stadion golutz la 5:30, oamenii inca mai asezau cola in vitrine, ne-am plimbat printre standuri si ne-am prins ca trebuie sa cumparam jetoane de la niste chioscuri pt ca doar asa o sa putem cumpara produsele. Din pacate si-au dat seama si altii, asa ca am stat la coada, coada care cu timpul a evoluat in codalau. Ajunsi la casa mi-am dat seama ca eu nu mai stiu sa socotesc si ca "bancheru" dinauntru n-avea marunt. Pana la urma ne-am inteles si ne-am mutat la coada de la standurile cu produse. Tribuna 1 a stadionului (de rugby) avea fix 6 randuri, noi fiind in cel mai de sus. Biletele la tribuna 2 erau mai ieftine, si ea avea tot 6 randuri, dar n-avea copertina, deci ploaia a fost inclusa in pret pt cei de acolo.
Si incepe concertul, si e stadionul pe jumatate gol si mi se face rusine. Dar nu-i nimic pt ca pe principiul vaselor comunicante cei care aveau loc in picioare pe gazon iau cu asalt zona VIP si tribunele si ocupa locurile libere. Apoi apar "titularii" locurile si incep mini-circuri: o doamna vrea sa ma scoala, eu ii zic ca nu ma ridic, ea ca are locul 7, eu eram pe 5 si ii spun ca nu cred, ca si 7 era tot al nostru, in final vede ca are locul 8 si-i scoala pe altii.
Concertul continua. Babu Cohen ajunge la momentul deja faimos cand ne spune ca a gasit RASPUNSUL si daca vrem sa-l auzim, eu zic Viagra! un pic cam tare, lumea se uita urat, stiau ei ce stiau, n-am avut dreptate, nu era pastila albastra ci un fel de "dam dubi dam".
Se canta in continuare, lumea bate din palme, stiti voi, tin ritmul, clap-clap...WTF! cine i-a invatat pe oameni sa bata din palme cand asculta muzica? De aia au dat bani pe bilet? sa se auda batand din palme? Serios oameni buni, nu mai dati din mana... aaa, palme.
Jumatate din stadion filmeaza sau face poze, ma apuca dracii, noi de ce am luat de bun anuntul ca e interzis? Apoi incepe ploaia si un sfert deschid umbrele. Geee, parca si asta era interzis. Sunt convins ca puteai cu putina imaginatie sa-ti iei cel mai ieftin bilet, sa ajungi in fatza scenei, sa filmezi tot concertul cu o mana, cu cealalta sa tii umbrela - si eventual sa mai si aplauzi.
La iesire imbulzeala ca la staul, portile mici, lume multa, desi trebuie sa recunosc ca se vede ca a fost public 'telectual ca nu s-a prea inghiontit nimeni.
Asa public, asa sonorizare! exceptionala! Mai buna ca la Rolling Stones si Mark Knopfler. Crystal clear...
In Jurnalul National de ieri scrie ca s-ar putea sa vina si la anul. Nu prea cred, dar daca ati ratat concertul anul acesta sa va duceti!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.