miercuri, 17 iunie 2009

Găinarii dracului

M-a aşteptat un prieten la aeroport. Mă ia, plecăm, povestim, zice:
- Ai auzit ce s-a întâmplat cu ai tăi?
- Nu, n-am vorbit cu ei încă. Ce?
- Probabil n-au vrut să te sperie.
- WTF! Ce s-a întâmplat??
- S-au gândit că-ţi zic când ajungi acasă
- BĂ!! Lasă rahaturile şi zi ce s-a întâmplat!! urlu eu. 
Aşa că mi-a zis, că ne-au călcat hoţii. Au forţat geamul de la baie, care era deschis în sus, au întrat, au luat ce-au găsit pe hol, poşeta mamei mele, geanta tatălui meu, o geacă şi nişte mărunţişuri. S-au ales cu 800 RON şi ai mei au rămas fără toate documentele de identificare, carduri, ştampile şi alte chestii care nu le foloseau la nimic hoţilor dar le dau alor mei viaţa peste cap. Bunică-mea dormea într-o cameră alăturată, cu uşa deschisă spre holul de unde furau hoţii. Săraca e cam surdă, bine că nu s-a trezit. Părinţii mei dormeau la etaj. Geamul băii e la aproape doi metri de pământ, deci nu e chiar aşa uşor accesibil.
După luarea amprentelor de către poliţie s-a identificat unul din cei doi făptaşi, a mai dat spargeri în trecut şi la casa lui Ciolan şi Vonica, a ajuns la bulău dar a ieşit anul trecut. E din Craiova, are sub 30 de ani şi cu asta se ocupă, sper că poliţia îi va încheia totuşi prematur cariera. Ai mei şi mai ales bunică-mea, au rămas cu traume psihice, azi noapte n-au prea dormit. Nici nu ştiu, dacă să-mi pară bine că nu i-a dus capul şi au lăsat amprente, sau să mă minunez ce tupeu au avut. Momentan îmi fac griji pentru bunică-mea.

9 comentarii:

  1. Din pacate vestile proaste circula repede - imi pare rau de intamplare dar ma bucur ca nu a fost mai rau si ca toata lumea e bine. Mai ales tanti Herta care are camera la parter.
    Te pup, Cori (vara-ta) :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciolan, Vonica, Turcu..:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pare rau sa citesc asta. Bine ca nu a fost nimic mai grav cu ai tai ca pana la urma actele se refac. Cu bataie de cap e drept dar alea sunt niste hartii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Rhodos: Multumesc!

    Văd că cineva a categorisit postul ca fiind plictisitor: îi doresc să-l calce hoţii şi să scrie despre asta râzând!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am patit-o si eu... Doar bijuteriile. Dar de data aceastra, politia s-a cam lasat pe tanjeala. Mi-au explicat ca nu se pot apuca de cazul meu decat cand ii vine randul, adica peste vreo 3 luni, cand deja toate-s amanetate, vandute sau topite... Halal!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nashpa, la noi paguba e mai mare in hârtie decât în bani: acte şi id-uri. Să vedem ce rezolvă poliţia minune.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum am citit, îmi pare rău. Şi chestia cu toate actele e chiar nasoală, dacă mă gîndesc cîtă birocraţie vor avea de înfruntat ai tăi... Pe de altă parte, bine şi aşa rău, că putea ieşi urît dacă se trezea bunica ta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, Cristina, asta e si parerea mea. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.