miercuri, 10 iunie 2009

Sibiul pitoresc. Plus mărginimea

Cum stăteam noi aşa la o bere şi-un spectacol de lumină, duminică noaptea în Piaţa Mică, cu ocazia tragerii cauzate de sfârşitul FITS, şi făceam, la mişto, "woaaaa, ce artificii", taman atunci pică într-un pahar gol de vin un "artificiu" nestins, la mică distanţă de ochii nostri aţintiţi spre cer. Am mai scăpat o dată, dar asta a fost doar introducerea urmează nişte fragmente de Sibiu de toată frumuseţea:

Într-o zi când mă duc la lucru, o ambulanţă bloca intrarea străzii. Cum am mare respect pentru ambulanţe şi personalul de pe ele, am aşteptat liniştit să se mişte, până a coborât o bronzată de pe locul pasagerului, care i-a şi dat replica de mahala "la ce te uiţi bă?" prietenului meu care se holba la ea, că deh, te aştepţi să coboare halate albe din maşina aia nu fripturi.
Oare cât timp a trecut de când hidoşenia de sediu Asigurări Allianz-Ţiriac şi-a pierdut faţada de proastă calitate şi stă acoperită într-un prezervativ din pânză? Să fie mai mult de un an? Ultima oară când mă miram cât de repede se mişcă încă nu era criză.
Astăzi aşteptând la stop lângă Piaţa Cibin am văzut un bărbat sub pod, cu picioarele în râu, la bustul gol, se spăla pe faţă şi bust. Să fie un ţăran încălzit sau un orăşean debranşat?
Ştiţi cum se zice, că ăia din Bucureşti sunt nebuni în trafic, că e o junglă acolo etc. Ne-am luat revanşa! Ferrari-ul flambat a acroşat două maşini de Bucureşti. Yes! Există dreptate în lume!

3 comentarii:

  1. Si tocmai ma gandeam io ca e plictisitor orasul asta ... aceleasi festivaluri in fiecare an, aceleasi artificii, acelasi primar de 10 ani, parca nu se schimba nimic :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem conservatori, ceea ce nu e neaparat rau, decat pt unele afaceri :D Cred ca ne-am obisnuit noi cu ce avem si de aia ni se pare plictisitor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu subscriu la blazarea generală... mie încă mi se pare Sibiul cel mai frumos oraș, timp de plictiseală nu am și sper să nu am curînd!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.