joi, 18 iunie 2009

Viena

Viena e la fel de frumoasă ca totdeauna, de câte ori mă plimb prin centrul ei am acelaşi sentiment: bogăţiile alea s-au construit şi din banii ardelenilor; da' lasă că ne răzbunăm noi acum, când urmaşii iobagilor vă mănâncă lebedele şi vă îngroaşă PIB-ul iarna la ski! Am ajuns la hotelul de lângă Gara de Sud pe la 7 seara şi am plecat într-o plimbare lungă spre centrul oraşului, pe hartă părea o distanţă mică, dar la pas a durat aproape o oră. Arhitectură "monotonă" în cartierele centrale: căsoaie de 6 etaje şi 100 ani vechime, Jaguar la poartă, totul renovat. Din loc în loc câte un palat devenit instituţie publică sau şcoală.
Am prins un asfinţit frumos, aşa că au ieşit nişte poze interesante:

2 comentarii:

  1. Ich liebe Wien! Ai dreptate, cand ne uitam la opulenta Vienei, nu ne gandim la iobagii si taranii (ai nostrii, ai lor si ai Italiei, Boemiei...) munciti si jefuiti de imparati. Doar ca ei au un fel de marketing care functioneaza, nu vezi decat frumusetea, the glamour, vraja si romantismul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lasă că se putea şi mai rău: puteau construi ceva gen Casa Poporului cu banii ăia! :))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.