marți, 18 mai 2010

Blue Air, model de seriozitate. Not.

După pățania cu Londra și întoarcerea cu microbuzul am decis să mai încerc să recuperez ceva bani de la cei pe care-i plătisem în avans.

Întâi le-am scris un email celor de la EasyBus, de la care cumpărasem bilete de autobuz de la Luton la Londra și retur, din timp, de pe site. Mi-au răspuns prompți, după 5 minute, că nu e vina lor că nu s-a efectuat cursa la aeroport, eu practic puteam să merg în plimbare la Luton că autobuzele lor funcționau, așa că bani nu o să ramburseze. Corect, am încercat și eu, nu era suma mare oricum.

Apoi am vorbit la Blue Air la Call Center și m-au sfătuit să fac o cerere și să o trimit prin email. Am preferat să o depun la oficiul lor de la Aeroportul Sibiu, mergea și așa. Ba chiar am rugat-o pe domnișoara de acolo să-mi facă și mie o copie a cererii, după ce-i dă un număr de înregistrare. Ce vreți, sunt pățit și eu, îmi iau măsuri de precauție. Trebuia să primesc răspuns în 14 zile, m-a informat amabilă și sigură pe ea aceeași domnișoară. Asta se întâmpla pe 26 aprilie iar ieri s-au împlinit 3 săptămâni și nu s-au deranjat să mă contacteze.

Așa că am sunat aseară din nou la Call Center, unde dacă alegi din meniu că vrei să vorbești cu o persoană de la alte departamente decât cel de rezervări îți indică alt număr de telefon, la care nu mai răspunde nimeni la ora 18.10. Dacă alegi că ai o reclamație îți recomandă să o trimiți pe mail la info@blue-air.ro (foarte potrivită adresa) sau pe fax. Așa că le-am scris, amenințându-i cu OPC-ul și ce să vezi? După 2 minute am primit răspuns: mailbox is full, retry timeout exceeded. MOFO!
După încă un telefon la Call Center, la rezervări și o așteptare de 10 minute m-am săturat de textele imbecile ale roboțicii și am decis să revin în cursul zilei de astăzi.

PS. Se laudă ei, așteptând pe linia de Call Center:
Calitatea serviciilor Blue Air reprezintă garanția că nu veți mai rata nici un eveniment important de afaceri!
Seriooos? Iaca ce scrie pe bilet:
Blue Air nu garanteaza conexiunile cu alte zboruri sau cu alte mijloace de transport. Orice planificare este facuta pe riscul dumneavoastra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.