miercuri, 12 octombrie 2011

Cigars, baby!

Am un prieten fumător de trabuc. De la el s-a răspândit microbul în gaşcă şi am învăţat abc-ul "sportului" ăsta. N-am să scriu un ghid de fumat, există câteva pe net, o să pun nişte linkuri la final. Eu n-am pus ţigară normală în gură, n-am fost fumător niciodată, dar pot înţelege plăcerea unui trabuc alături de o băutură fină gen single malt, coniac sau, preferatul altui prieten, indecent de scumpul rom Zacapa. Dacă şi trabucul e de calitate se amestecă foarte bine senzaţiile din cavitatea bucală. Că tot vorbim de gură, pentru că nu se trage în piept, deşi mult mai puţin nociv decât o ţigară normală (25 trabucuri = 25% dintr-o ţigară) există totuşi riscul de cancer esofagian sau bucal (spre deosebire de cel pulmonar cauzat de ţigări).

O altă diferenţă faţă de fumătorii de ţigări ar fi că nu o să vezi fumători de trabuc iarna în faţa uşii firmei, zgribuliţi şi dârdâind, palmând una rapidă. Chiar mă întreb ce o să se întâmple când o să se interzică fumatul în locurile publice definitiv. Adio Hilton English Bar, adio Oldies. Mai rămâne câte o terasă, vara.


În Sibiu puteţi găsi trabucuri la magazinul din Piaţa Mare, lângă Amber, unde-şi bat joc de ele şi le ţin la 50-60% umiditate, sau la magazinul de pe Mihai Viteazu la care n-am ajuns dar ştiu că există. De pe net vă recomand trabucuri.com, un site unde puteţi citi review-urile trabucurilor fumate de cei de acolo şi puteţi comanda cu încredere, băieţii sunt profesionişti.

Ghidurile şi sfaturile de care spuneam la început, uşor ironice:

Poza asta am mai pus-o, dar nu mă pot abţine. Văzută la expoziţia Body în Las Vegas, fotografiată pe ascuns, în stânga sunt plămâni de nefumător iar în dreapta... ghiciţi voi:

3 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.