marți, 28 ianuarie 2014

Pentru o specie dispărută, gropile din Sibiu o duc bine

”...trebuie să cauţi mult ca să găseşti o groapă în care să îţi rupi maşina, că în oraş nu mai sunt. Poate aţi descoperit voi o groapă, eu – sincer – nu am mai găsit, pur şi simplu în ultimele luni", a afirmat Klaus Johannis / 16.01.2014
S-a cam grăbit Grand Master J să anunțe că iarna e ca vara, mai ales când încă nu dăduse prima zăpadă consistentă, nu se infiltrase apa sub plombe și nu coborâse temperatura sub zero grade încât să  se producă niște cicluri îngheț/dezgheț. Pe de altă parte există suficiente străzi vălurite, cu asfalt lăsat și lucrări de mântuială încât să nu fie cazul să abordeze cu mândrie subiectul. 

Să vedem și partea bună, se lucrează, dacă ar avea și constructorii utilaje să toarne asfaltul drept și să taseze pâmântul cum trebuie am avea o situație bună, nu doar decentă. Șanțul pe care l-am reclamat acum două săptămâni a fost astupat. Însă gropile există în continuare și au să se înmulțească în următoarele două luni. Pe strada Maramureșului sunt deja aproape zece în capătul cu podul de peste Cibin, iar la intersecția cu V. Cârlova e nasol, s-a lăsat pâmântul pe o porțiune de câțiva metri, iar lângă gura de canal există o ditamai crevasa. Din păcate poza e făcută de la volan și nu-i arată toată splendoarea, dar circulați cu atenție pe acolo:


Altele, văzute ieri pe Suru:


Și perla coroanei, pe Coposu, lângă viaductul de la Gară:


N-am pornit la vânătoare de gropi, toate sunt văzute în ultimele trei zile pe rutele pe care aveam treabă. Mai sunt și altele, de exemplu pe Transilvaniei s-a format una măricică, a fost semnalizată, dar apoi cineva a luat indicatorul din drum.

Părerea mea e că starea străzilor e un subiect sensibil pentru sibieni, mai ales după miile de intervenții din ultimii doi ani, așa că o să mai treacă mult timp până când enunțul domnului primar o să aibă acoperire - în spiritul lui, nu doar prin lipsa craterelor, ci printr-un mers confortabil cu mașina, fără zdruncinături.

Later edit: văd că tocmai a apărut un blog pe tema asta: gropidinsibiu.wordpress.com

3 comentarii:

  1. Astazi au lucrat la santul de pe Maramuresului cu Carlova. Cred ca Herr iti citeste blogul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ohooo .. subiect sensibil. Uita-te de ex. doar la cele principale (ca sa nu mai vorbim de ceea ce se intampla pe strazile principale din cartierele orasului dupa marea schimbare a conductelor de apa care culmea... crapa in continuare si sunt remediate cu zilele acum nu doar cu orele) :
    Calea Dumbravii - praf si pulbere!!!
    Victoriei - de rasu'-plansu'
    Raului, Malului - zoooob!
    Peste tot unde s-au sapat si ras-sapat santuri - acum avem santuri cu asfalt !!!
    Calea Cisnadiei - mi-e jena de ce se intampla acolo
    Transilvaniei - atentat la ceea ce inseamna bun simt ... De fapt asa sunt toate strazile acestui oras!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.