vineri, 16 mai 2014

Lei cu posesorii de mașini mici, mielușei cu restul

Ajung ieri acasă: mare agitație în fața blocului, claxoane, muți oameni nervoși cu valize și papornițe, toată strada Maramureșului blocată, coadă de vreun kilometru, până spre podul de peste Cibin. Se stricase un autocar de Bihor, cu remorcă, taman în curbă. Cred că era defect de câteva ore pentru că tocmai venise o a doua mașină, ca să preia pasagerii. Asta se întâmpla la ora 17:30. Bineînțeles, niciun polițist care să dirijeze traficul nu era prezet, doar nu lucrează un sfert de oraș în zona de vest și ora respectivă nu corespunde momentului în care rup porțile de la serviciu mii de oameni ce se disipă prin Turnișor și Ștrand în tot Sibiul. Dacă vă întrebați la ce e bun noul viaduct de pe Calea Șurii Mici încercați să circulați prin Turnișor la ora aceea, în orice zi lucrătoare.


Mă întorc de la baschet pe la 8 seara, autocarul bun plecase, cel vechi rămăsese abandonat. Surpriză neplăcută: azi dimineață era tot acolo, încurca altă rundă de șoferi. Interesant este că sunt programate lucrări de asfaltare în weekend, azi noapte a fost frezat asfaltul pe sute de metri, până la autocar, sunt curios dacă-l tractează Primăria, frezează în jurul lui sau îl transformă în giratoriu. 


Ar fi meritat ornat cu graffiti peste noapte. Nu cred că mai are sens să menționez că nu mi se pare normal cum i-a durut pe toți în cot, de la polițiști până la transportator.  Mi-aș lua autocar numai ca să mi-l parchez acolo în fiecare seară.

Ce mi s-ar fi părut normal? Să apară poliția, să dirijeze circulația și să aranjeze tractarea autocarului la baza Tursib, șoferul a stat pe acolo cel puțin 3-4 ore. Dacă proprietarul își dorea mașina înapoi, să plătească contravaloarea tractării înainte.

2 comentarii:

  1. Pai toti militienii stau numai unde au "misiune"(a se intelege clar LA PANDA); cand e undeva nevoie de ei nu sunt de gasit.
    Cam la fel a fost traficul si vinerea trecuta cand s.a inchis Maramuresului pentru asfaltare : groaznic!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ziua. Sa va spun o poveste. Plec spre Romania cu masina, din cauza spatiului limitat si a bagajului in exces, las la un prieten o valiza ca sa o puna in aceasi zi la oficiul tabita tour din Torino-Italia. Zis si facut, totul ok. Mi se comunica ca valiza a fost pusa si va ajunge in Botosani Vineri. Eu ajuns in Botosani, sun la sediul Tabita Tour Botosani pentru a imi confirma faptul ca Vineri va ajunge pachetul (asta deoarece nelocuind in oras, puteam sa programez o iesire in oras pentru a rezolva si alte lucruri), insa nu cei din Botosani nu stiu ce se intampla peste drum, sau in alt oras, sau in alta tara ... adica nu stiu nici ce trebuie sa ajunga la sediul lor, nici cand trebuie sa ajunga la sediul lor, nicici cum trebuie sa ajunga la sediul lor. Deci ei nu stiu ... NIMIC?! Oricum cu greu mi s-a spus ca probabil va ajunge in ziua de vineri. Insa in ziua de vineri nimic, liniste ....dupa ce am sunat iarasi mi s-a spus ca probabil ... pe sambata .... ! .... Si astazi sambata mi s-a spus ca autocarul a ajuns vineri seara insa nu era nici un pachet pentru MINE .... CE?????? deoarece autocarul era prea plin si nu a fost loc ... si totusi loc pentru 30 de euro pentru o valiza a fost in portofelul cuiva. Ahhh mi s-a mai spus ca PROBABIL va veni luni iar daca am vreo nelamurire ... sa sun la Torino .. ca vorba aia dreapta nu stie ce face stanga. OK Sun la Torino. Imediat mi s-a inchis gura cum ca trebuie sa am un cod .... eu nu am cod-ul ... prietenul meu il avea ... si ca sa fie totul ok a lasat si codul acasa in TO cand a venit in RO. Si totusi cand iti spun ca pachetul meu e pe undeva ... si nu stiu unde ... am putea sa lasam deoparte "nitel" chestiuni legate de coduri, privacy ect. Acuma EU ma intreb ca un dobitoc ... ce fac? Cod nu am sa vb. cu cei din Torino (cu care cu siguranta dau ochii cat de curand) ... eu luni nu sunt in Botosani deoarece plec la Bucuresti. ... CE FAC? Ah inca un lucru .. .ma intreb ... pachetul meu ? unde e? o intrebare obligatorie deoarece am avut de a face cu o firma de trasnsport persoane cat si pachete .... un mister. Rusine Tabita Tour puteti sa invatati de la multi altii ... gen Tarsin Roma sua Tarsin Belgia sau Tarsin Irlanda sau Tarsin in general. Spam-ul facut, va urez sa nu folositi serviciile Tabita Tour.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.