marți, 10 februarie 2015

Invenții care ne fac lumea mai frumoasă

În prima noapte cu bebița (a.k.a. "pachețel de primăvară") în casă am fost un pic stresați, a strat trează până la 1.30, apoi am preluat-o eu și mi-a dormit pe piept o oră, după care iar a început agitația și pe la 3 am trezit-o pe maică-sa să o ducă la fast food. 

Pe la 3.30 deja se instalase paranoia - dacă nu primește suficient lapte??? așa că masculul casei s-a apucat de sterilizat recipente și de fiert apă pentru lapte praf. Nu mi-a plăcut cum se prezenta ibricul, l-am spălat de două ori, apoi am decis că mai bine fierb apa la microunde (a doua zi am achiziționat un ibric de email, numai al ei). Pe cutia de lapte praf scria a se fierbe apa 5 minute, după 3 a explodat - apa, nu cuptorul. Ce era să fac, am curățat și cuptorul. 

Următorul pas a fost să aștept să se răcească apa rămasă la 40 de grade, ca să pot prepara lăpticul, ceea ce-a mai durat încă vreo 15 minute. Încă nu m-am prins care-i cel mai bun mod de a verifica temperatura apei din pahar, eu am turnat într-un alt recipient și am măsurat cu termometrul de baie. Probabil tot antebrațul rămâne baza.

Într-un final, după vreo 30-45 de minute de pregătiri și niște tutoriale pe YouTube, când să-i dăm să mănânce cu lingurița, prunca dormea dusă. 

N-am mai pățit dinastea de atunci, dar ca să nu mă prindă următoarea criză de la 4 dimineața nepregătit, am cumpărat cea mai bună inveție după apa caldă, pâinea tăiată felii și scărpinătoarea de spate: apa pentru bebeluși. Trei lei litra, da-și face toți banii - nu mai trebuie fiartă.


Am ascuns-o bine, să nu o bea musafirii. Mai trebuie doar să mă prind cum să o încălzesc cel mai eficient până la exact 40 de grade.

5 comentarii:

  1. Noi am primit o altă binecuvântată invenție, care ne-a rezolvat această problemă: un fierbător de apă cu gradație de temperatură. E mană cerească. Deși cel mai simplu din lume și recomand cu căldură (fără nicio pretenție zen-istică, de mamă care și-a redescoperit întoarcerea la rădăcini) este fast-food-ul, menționat și de tine. Țac-pac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fierbi cantitate mai mare de apa; o pui in sticle (de sticla) si... you're welcome :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pui apa fiarta in biberon si biberonul intr-o oala cu apa rece-rece. Se raceste biberonul in 2 minute.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti recomand sa cumperi un termos mic in care seara, pe la ora 21 - 22 inainte sa va culcati fierbi apa si il umpli. Astfel cand se trezeste copilul ai apa calda, mai ramane sa o racesti cu supliment de apa la temperatura camerei.

    Pentru apa iti recomand: Dorna, Aquatique.

    Florin

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.