luni, 23 februarie 2015

What to expect when she's expecting

Contrar legendelor urbane (că n-am auzit pe nimeni să încerce din astea la țară), n-am avut ”probleme” cu poftele neveste-mii în sarcină, adică nu m-a trimis noaptea după căpșuni, brânză de capră sau ouă fierte cu sos dementă de mentă. Pe altă parte, nu-mi era greu să dorm în mașină două ore și să zic că n-am găsit, dar n-a fost cazul, deși unele dintre prietenele ei au fost dezamăgite, i-au spus să profite cât poate.

A trebuit să schimb totuși o chestie: parfumul. Tocmai îmi cumpărasem dintr-un aeroport, la ofertă, o sticlă de 125 ml, care mi-ar fi ajuns cel puțin doi ani. I l-am dat să-l miroase, i-a plăcut. Două două zile a aflat că-i gravidă iar în săptămâna următoare deja nu-l mai suporta. Poate nu s-a înțeles: și când l-a mirosit prima dată era gravidă, dar nu știa. 

Am ajuns să mă parfumez zilnic pe casa scărilor înainte de plecare, apoi să mai deschid o dată ușa apartamentului ca să las sticluța pe masă. După alte câteva zile am primit un parfum de la ea.

5 comentarii:

  1. Pana organismul incepe sa produca hormonii de sarcina dureaza cateva zile bune. Eu sunt la a doua sarcina si am aceeasi problema: nu suport mirosurile de parfum, de mancare gatita ( mai ales mirosul de peste) , orice miros mai tare ma deranjeaza. Aceasta sensibilitate ( pe langa altele ) a inceput sa mi dezvolte cand aveam 4-5 saptamani de sarcina. Poate este greu de inteles, dar chiar asta se intampla in timpul unei sarcini.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna mea nu suporta nici daca intra in bucatarie la un minut dupa ce fusese deschis frigiderul. Frigider care a ajuns sa fie spalat de 3 ori pe saptamana, frecat cu bicarbonat si cu spirt. Degeaba.
    La fel, n-a suportat nici macar sa vada rosiile alea bune, de gradina, de unde fusese (si a devenit din nou, dupa ce a nascut) cea mai mare fana.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.