miercuri, 18 mai 2016

My fucking Sibiu în an electoral

Am avut ocazia să aduc mai mulți străini de la aeroport în centru în ultima vreme și, dacă te gândeai că Sibiul e un oraș frumos, drumul ăsta îți schimbă optica destul de repede, suntem o mare mahala prăfuită.

Șoseaua Alba Iulia în Turnișor e un dezastru atât urbanistic cât și de întreținere: în timp ce încerci să nu iei toate capacele de canal denivelate remarci blocuri înghesuite la stradă, pestrițe, prăfuite, unele abandonate în faza de construcție. 

Apoi treci prin noua zonă Kaufland care arată decent, doar pentru a da de o zonă rușinoasă pentru centrul nostru: strada Dealului între Șaguna și Banatului.  90% din casele de pe Șaguna n-au văzut vopsea nouă în ultimii 25 de ani. Casa de pe colț, unde a fost odată Data Pro e o ruină iar câteva clădiri mai încolo e o clădire ce a ars recent, dar nu atât de recent încât să nu se poată interveni asupra ei. Cine știe, poate cineva vrea să tragă un bloc și acolo și avea nevoie de un pretext pentru demolare.


Când intri pe strada Banatului, cu arborii ei mari și înverziți, deja arată alffel, te și miri cum de au scăpat netăiați. Încă.

Tot ca o contribuție la modernizarea orașului, pe Dealului și pe Șaguna au apărut în weekend două șanțuri transversale. Operă artistică, umplută cu griblură, deci nori de praf și motiv pentru șoferi să meargă încet.

În dimineața asta am constatat că șanțul de pe Șaguna era golit de pietriș și-și dezvăluia adâncimea impresionantă, motiv pentru a apărea cozile astea interminabile, ceva ce eu n-am mai văzut la ora 8:30 când de obicei zburzi prin zonă. Nu știu dacă s-a golit șanțul acela singur, din cauza traficului sau aceiași idioți care l-au umplut cu griblură vor să-l asfalteze, însă ăsta nu e nici lucru bine făcut, nici bine planificat.



6 comentarii:

  1. Sa vezi cum era in sensul giratoriu de la Ramada la 7:55 :)
    Noroc ca am plecat la 7:40 sa-mi duc copilul la scoala , am ajuns la 8:00 fix langa inginerie(de obicei fac 10 minute maxim tot drumul). Am stat mai bine de 10 minute doar la giratoriu. Acum stiu de ce :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Articolul tau te unge la suflet. Bravo ma bucur ca mai sunt oameni în acest oraș care nu au ochelari de cal si vad doar totul roz

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inteles ce vrei sa zici, dar nu cred ca ar trebui sa te unga :)

      Ștergere
  3. Ma... bravo. Parca eu l-am scris. Cu dragoste pentru conducerea, mai veche si mai noua, a orasului.

    RăspundețiȘtergere
  4. As mai adauga si eu ca parcarea XXL este plina de gropi si o groapa mare troneaza la intrarea in parcarea aeroportului.Oare nu vede niciunul din cei aflati in campanie electorala ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca e ceva ce trebuie rezolvat de cei platiti pt asta, nici macar de primar, poate maxim un sef de serviciu. Iar candidati care sa se ocupe de gropi...cum?

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.