vineri, 3 iunie 2016

Satelit nou în aeroportul München

Sunt în drum spre Charlotte, într-o scurtă vizită de afaceri. De obicei călătoream spre SUA din Terminalul 2 al aeroportului din München, mai exact din capătul lui, zona H. Azi, pentru prima dată, am văzut o literă nouă pe gate: L. Au apărut și indicatoare noi, către zonele K și L. E vorba de noul satelit (denumirea oficială) al Terminalui 2.



Conceptul e nou pentru München, unde terminalele 1 și 2 sunt despărtițe de o curte interioară, ce putea fi străbătută pe jos: satelitul terminalului doi e accesibil doar pe sub pistă, cu ajutorului a două trenuri electrice, shuttle, ce fac ruta la fiecare minut.



Nu e foarte mare, dar e cochet:

În altă ordine de idei, Lufthansa s-a țigănit: nu mai exista clasa economy, simplă, ci basic și premium. M-am uitat de curiozitate cât costă un upgrade, doar pe unul din cele 4 segmente ale biletului (care a costat peste 1000 USD). După cum puteți vedea în poză, trecerea de la basic la premium, dar tot la bou-vagon-economy, îți aduce trei avantaje: loc mai mult pentru picioare, opțiuni de mâncare mai bune (cât de bune, habar n-am) și, țineti-vă bine, acces la lounge - dar îți plătești băuturile. Practic îți dă dreptul să te afli acolo, pentru modesta sumă de 275 USD.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.