miercuri, 22 noiembrie 2017

Serviciul clienți Vodafone e de căcat

Serviciul clienți de la Vodafone e halucinant de prost. Am mai scris de servicii proaste, dar ăsta e de-a dreptul Kafkian. Să o luăm pe rând...

Mă sună maica-mea că a primit mesaj că nu am achitat factura Vodafone. Mă uit pe mail, corect, nu primisem mailul lunar cu factura. Întru în MyVodafone și surpriză:

Știam de la altă surpriză urâtă de acum două săptămâni (detalii la final) că degeaba sun la *222 (număr de clienți persoane fizice) și că va trebui să sun la *221, care e pentru persoane juridice. Dar eu nu am număr de Vodafone și nu pot să sun la numere scurte iar ei nu au niciun număr normal pentru persoane juridice. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, verificați în poza de mai jos, luată de la ei de pe site. Dacă ești client persoană juridică și administrator de cont, dar fără număr Vodafone, nu ai nicio șansă să intri direct în legătură cu ei, nici chiar contra cost - că aș plăti să-mi rezolv repede treaba.Întâi am sunat totuși la numărul lung afișat lângă *224, în ideea că voi ajunge la un consultant. Ghidul robot Andreea mi-a zis că am introdus de trei ori un număr greșit, deși era corect și pe abonament și mi-a închis, nu am avut în niciun moment posibilitatea de a mă transfera la un operator.

Apoi l-am găsit pe singurul coleg care mai are Vodafone la noi în firmă și am sunat de la el la *221. Mi-a zis aceeași roboțică Andreea că toți operatorii sunt ocupați, dar pot lăsa numărul și să mă sune ei înapoi. Făcut și acest lucru.

După 20 de minute primesc apelul mult așteptat - alt robot - și mai stau cinci minute pe fir! La final mă preia o operatoare și-mi zice că am sunat la *222 și că trebuie să mă redirecteze la *221. Unde IAR sunt toți operatorii ocupați, IAR am lăsat numărul de telefon și IAR aștept să mă sune cineva peste 20 de minute.

Bătaie de joc...

Surpriza urătâ de acum două săptămâni: sun la ei, fac aceleași manevre cu ”vă sunăm noi/vai, trebuie să vă transfer la persoane juridice/așteptați iar 15 minute” descrise mai sus, dar atunci aveam timp, că eram în mașină în drum spre Satu Mare și la final descopăr că nu pot modifica condițiile contractuale pentru încă un an de acum înainte. În urmă cu un an cineva de la ei a sunat la maica-mea, i-a oferit un știft de telefon și a strecurat și textul ”contra prelungire pe doi ani”. Maică-mea nu l-a înțeles și așa s-a ales cu o bucată de plastic ieftin care stă într-un sertat și legată de glie încă doi ani. N-am primit nicio anexă la contract pe mail sau în poștă, pur și simplu telefonul a fost suficient. Greșeala noastră, dar cred că a fost destul de ambiguu formulată oferta încât să inducă în eroare pe cineva mai puțin avizat.

Update, a doua zi: în ziua anterioară nu a mai revenit nimeni cu apel, deși mai aveau cel puțin două ore program de lucru. Am reluat de dimineață procesul, după alte trei apeluri în care nu s-a auzit nimic m-au sunat înapoi și am reușit să intru în legătură cu un consultant. Tot rahatul provine de la o migrare nereușită, zic eu, a sistemelor lor informatice. Mi-au deblocat contul și în loc să mă loghez ca până acum, cu nume de utilizator ales de mine, acum trebuie să-mi folosesc numărul de mobil. În plus, consultantul zicea că nu mai pot primi factura pe emai dar am descoperit opțiunea de notificare pe mail la emiterea facturii în cont. Varză...

3 comentarii:

  1. Am avut si eu aventuri cu Vodafone/Andreea, am sunat la *222 si ma tot tinea in intrebari. I-am zis ca vreau cu un operator, a inteles, a vrut sa stie de ce si i-am zis, a raspuns aiurea, a intrebat iar ce vreau, asa ca am zis "reziliere contract". In 15 secunde vorbeam cu un om :)
    De ce sunasem eu: am trecut la alt abonament, la oferta Happy Monday cu 3 eur reducere lunara pt. un abonament de 11 eur. Pe site scria ca pot folosi minute, date, SMS-uri in Spatiul Economic European, cand am primit contractul pe mail cica "acest abonament nu poate fi folosit in roaming si nu se aplica directiva UE bla bla". Iti dai seama ca m-am enervat si i-am sunat (noroc ca aveam si printscreen) si dupa ce ne-am certat putin si am cerut sa revin la vechiul abonament au revenit si au zis ca pe nr. meu au pus exceptie sa pot folosi in SEE. A venit si contractul nou pe mail, cica nu am acces in roaming dar se aplica Directiva. Sunt curios acum sa verific in realitate :)

    Apropo de aberatii in contul MyVodafone, am activat reincarcarea programata lunar pt. cartela lui fiu-meu, acum optiunea nu mai e accesibila in cont dar reincarcarea are loc. Nu mai vad lista de reincarcari anterioare si nu o pot anula, banuiesc ca trebuie sa sun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am abonament la ei de 8 ani an acest moment sunt liber de contract,de 6 ani platesc abonamentul degeaba doar pentru a ami pastra numarul,cu toate ca nu al folosesc deloc am primit factura f mare am luat legatura cu ei am cerut explicatii si dupa o lunga discutie cu operatoarea am cerut anchiderea abonamentului,am primit ziua urmatoare an care mi se comfirma ca au anregistrat cererea mea ansa vrajala luna urmatoare am primit o alta factura fapt ce demonstreaza ca nu au anchis abonamentu sun iarasi la ei aceeasi plimbare verbala ca se rezolva ansa surpriza a venit iar luna asta cu o alta factura si cu un mesaj primit ca am depasit datele mobile an roming si voi fi taxat suplimentar ansa eu nu am folosit deloc nici date mobile nici minute ancerc sa sun la ei si nu pot au blocat nr sa nu pot lua legatura cu ei sau dracu sa ai ia sunt niste rahaturi o retea de tot rasu niste jepcari,nu stiu cum o sa reusesc sa rezolv aceasta problema dar nu mai vreau sa aud de vodafon an viata mea si nici nu o voi recomanda cuiva.voi cauta sa anchid toate abonamentele care le am cu ei la toata familia..mari nesimtiti.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.