marți, 13 februarie 2007

To wiki or not to wiki

Cine n-a auzit de Wikipedia, enciclopedia libera de pe internet sa ridice mana. Aha, foarte bine, vad ca sunteti internauti avizati. Era si normal, doar cititi pagina mea, geniu cu merite recunoscute, cel mai tanar blogguitor de la mine din casa. Pai cum… si daca tot ma uit in oglinda si-mi dau pletele eminesciene peste cap, gandindu-ma daca sa-mi las cioc sau nu…ma strafulgera un gand GENIAL: sa-mi fac pagina pe wikipedia! Wow, o sa pot agatza tot ce misca, le pot arata ca sunt faimos, ca scrie de mine in enciclopedie. Si ce daca nu s-a gandit nimeni altcineva la mine si trebuie sa ma laud singur, lasa ca stiu eu - sunt toti gelosi pe succesul meu!

Probabil asa vorbea cu oglinda intr-o dimineata si domnishorul acesta: http://ro.wikipedia.org/wiki/Florin_Ghioca

Cum, n-ati auzit de el? Damn, da inculti mai sunteti! Pai dragii mei, sa spilcuim din activitatea lui profesionala: . Apropo, a auzit cineva de Cartea Nationala a Recordurilor?

Sa continuam: si - gee, trei sfert din astia credeam ca au murit deja.

Faptul ca esti redactor la rubrica de monden a unui ziar si dai mana cu toti papagalii mai mult sau mai putin faimosi nu te face si pe tine faimos prin inductie, dar papagal sigur da. N-am nimic cu domnu, dar mi se pare foarte penibil sa-ti faci singur wiki. De unde stiu ca si-a facut-o singur? Scrie in istoric. Iar la rubrica de discutii isi dau cu parerea administratorii, generosi de altfel:

Na, ca l-am facut faimos. Si-a vazut visul cu ochii… a scris cineva de el!

Domnu’ Ghioca…pot sa te ating?


Pun si comentariile la asta, ca au fost haioase:

FlorinGhioca:

mai draga domnu' baschetbalist de provincie. iti scrie omu cu pagina aia de wikipedia, pe care il citisi. foaaaarte frumos, n-am ce zice. la adapostu' unui blog stai si strofoci cateva fraze menite sa dea pe spate cele cateva pustoiace care ti-o vad. :-)
in fine... nu e cazul sa ma supar, ca vad ca nu am pe cine. ideea e urmatoarea, ca sa-ti lamuresc dilemele. deh, poate nu mai dormi noaptea de grija mea. persoana care a facut pagina a avut DOAR acceptul meu, insa acea persoana NU sunt eu. capisci???
in alta ordine de idei, faptul ca esti tu ignorant nu este o scuza ca sa te holbezi ca matza in calendarul chinezesc pe wikipedia. chiar, credeam ca pe pagina aia se uita oameni care au habar ce citesc. sau daca nu au habar - macar invatza ceva. eventual sa taca, daca tot nu ii duce mintea nici pana in Medias. :-)
Nu ma mai iau de tine, ca esti inalt si poate ai si muschi!!! (licheni etc.) Deh, in cazul tau cred in ratziunea fortei, mai putin in fortza ratiunii, asa ca am sa ma opresc aici, cu precizarea ca "papagalii" aia care au dat mana cu mine traiesc bine mersi, ceea ce va dorim si dvs si audientzei, sunt foarte cunoscuti (sa-ti dau cateva linkuri??) si n-au auzit si nici nu cred ca o sa auda vreodata de tine. Ai dreptate, un biet ponei de la tzara... Mancam d-astia ca tine pe paine cand eram prunc.
Cum ii Turcu - si pistolu'.

PS: nu, ma, nu poti sa ma atingi. are si pielea mea demnitatea ei! :-P si-n plus, nu esti genul meu...


Lia:

draga domnu'florin,pustoaica'i ma'ta(nu voiam sa sune kiar atat de rau neaparat,a se scuza vulgaritatea)...si dak tot estem jurnalisti sau mai stiu eu ce.......explica'mi si mie constructtia acestei fraze...saracul domn calin citit pe tine sau pe sarmana pagina d p wiki????


Lawrence:

Florine ghioca draga, ziaristule tata, vezi ca te trage curentul daca mai tii ochianul ala deschis cand faci poze. Si inca ceva : pe Discovery au facut vreo emisiune cu tine ? Sau macar pe OTV. Sa stii ca dupa palmaresul tau mai ales pe la cupa talentelor ascunse, macar 7 ore in direct, senzational,in reluare si inregistrat la colegul tau de breasla Dan Diaconescu DDTV tot ai merita.Sau deja i-ai luat si lu' asta interviu si ai uitat sa-l treci in teleenciclopedie ?


Mihai:
hehehe, eu ma intreb daca oamenii aia care au dat mana cu individu asta de pe wiki si-au mai amintit de el peste 3 minute... sau daca i-au retinut numele... nu de alta dar Belafonte e unul singur, pe cand oameni care stiu sa tina in mana un canon gasesti mult mai des intr-un secol... vorba aia, sunt unul din cele doua lucruri omniprezente... daca vad ca s-a si obosit sa raspunda in eter...
PS. caline, daca mai esti pe receptie, zi-mi cati bani dai pe personalitatea omului, ca adaug si eu ceva maruntis poate punem de-o cheta. Sa aiba omu' bani de spaga pentru viitoarele pagini de enciclopedii. Ca cu salariul de la EvZ nu prea cred ca se descurca, daca or sa inceapa sa ii taie din el pentru dormit in redactie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.