duminică, 27 mai 2007

Viata la bloc. Alte fragmente

Sambata, cand ma duc la ai mei sa luam masa, ma opresc la un chiosc de langa blocul meu si iau o lada de bere pt tata. Ne stie doamna de la chiosc, clienti fideli de atatia ani. Ne stie asa de bine de si glumeste cu mine. De fiecare data. Aceeasi gluma. Not funny anymore. Dialogul e cam asa:
eu: "o lada de bere va rog"
ea: "numai daca luati doua" sau "nu cumparati doua?"

ce poti sa-i raspunzi de fiecare data? deja cand stiu ca trebuie sa cumpar lada aia de bere si stiu ce o sa zica ma apuca dracii. Am incercat variantele "nu iau doua lazi ca le bea" sau "numai daca pe a doua mi-o dati gratis" si altele, usoare, de vara. Dar nu mai am chef sa aud aceeasi replica si ea nu renunta, nu schimba si nu se satura. Ma simt ca in Groundhog's Day.

Vecinele mele, la 50+, prietene bune cu mama inainte sa se mute ai mei si sa raman singurul locatar aici, m-au "adoptat". Non-intruziv si cu bunavointa. Vecina de palier monta perdelele la geamuri intr-o seara, dupa ce le spalase. Ma ofer sa o ajut sa le puna pe cele de sus, pentru care trebuia sa se urce pe scara.Ma refuza. Lasa mama, ca tu esti tanar si ai treaba, lasa sa le puna aia mai in varsta, ca mai sunt vecini pe scara si oricum n-au ce face. N-am insistat. Odata, la o sedinta de bloc, am ridicat problema femeii de serviciu, pt ca nu aveam, si le-am spus ca m-am apucat eu sa matur scarile cand asteptam musafiri. De atunci cand ma intalnesc cu mai mult de doua vecine: Dragul de el, barbat, sa mature scarile. Acum avem femeie de serviciu. Vecina de deasupra are un aspirator din ala vechi, rusesc, care face ca un tren ce trece prin tunel. De obicei aspira la ora 3 dupa amiaza. Alt vecin, de la parter, modifica vesnic ceva in apartament. La un moment dat il banuiam ca sapa un tunel sau ca vrea sa-si faca intrare in pivnita din casa. M-am inselat. Dar urmatorul pas o sa fie incalzirea in podea. Adica scoate parchetul, pardoseala, gresia si trage trasee pt tevi prin beton. Lucreaza de noapte asa ca isi face incalzirea seara inainte sa plece la lucru cu treaba prin casa. Nu ma plang, am vecini buni. N-asculta manele noaptea (sau in general) si nu-si bat copiii la 6 dimineata.

Magazinul Plus. Se pare ca angajatii au fost instruiti sa dea restul la ban si sa-i ureze clientului o seara frumoasa sau weekend placut. Pentru Romania este un plus. Odata insa ii ura un client neamt fatucei de la casa weekend placut. Se pare ca ea, cocheta, a lipsit de la cursul scurt de politete germana in comert. Incercati inghetata de nuci de acolo. ;)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.