miercuri, 31 octombrie 2007

Avionul de Sibiu

Introducere pt cei mai putin familiarizati cu zborurile comerciale in general si cu cele spre Sibiu in particular: pt ca pista din Sibiu nu este suficient de lunga, aici aterizeaza in general doar avioane mici, cu elice si cu pana la 50 de pasageri. Portile (gate-urile) terminalele aeroporturilor sunt dotate cu un tunel mobil care se conecteaza la usa avionului, dar numai in cazul avioanelor mari. Micutele avioane cu elice sunt marginalizate, au coltisorul lor de pista, departe de cladirea terminalui. Asa ca exista si cateva gate-uri speciale, fara tunel mobil dar cu scari care duc la nivelul solului, loc in care asteapta un autobuz care duce pasagerii pana pe pista, la avion.

Din acest punct incepe povestea aceasta. Sambata, Ano Domini 2007, in München, stand in respectivul autobuz si asteptand sa intre toti pasagerii si sa mergem spre avion, ma interpeleaza un domn insotit de nevasta proprietate personala: "nu va suparati, acesta este avionul de Sibiu?". Ma uit in stanga, ma uit in dreapta, ma uit la el, ma bufneste rasul, ma gandesc la celebra propozitie "aceste cuvinte ne doare" si ii raspund "Da, acesta este". Domnul sesizeaza ridicolul intrebarii si rade si el, rusinat, banuiesc eu. Nu prea inteleg cum credea ca s-a urcat in avionul/rata de New York de exemplu, mai ales ca functionara de la gate i-a verificat pasaportul si biletul, pentru ca toata lumea merge pe sistemul antiprost "daca nu scrie pe bilet ce scrie pe ecranul gate-ului, n-ai ce cauta acolo". Era rookie, e ok. Bine ca nu era in slapi si cu plasa in mana ca alt bucurestean pe care l-am vazut eu odata, plecat probabil sa cumpere o lada de bere si un pepene din Germania.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.