duminică, 28 octombrie 2007

Miramar


Ce s-a gandit domnul Carlos, cand m-a dus vineri seara din Oliveira de Azemeis la Porto: sa-mi arate oceanul. Si ce plaja putea alege decat cea din Miramar, suburbie a Gaia, orasel cu vile mari si frumoase, strazi largi si linistite, flancate de copaci inalti si umbrosi. Nu stiu cati rinichi si plamani trebuie sa-si vanda toata familia mea ca sa-si permita o vila acolo, dar daca vreodata castig la lotto acolo-mi iau casa de vacanta, pe malul Atlanticului. Vestea proasta: apa e rece si vara. Plaja in schimb are nisip fin, garduletze din lemn care protejeaza zonele cu iarba, iarba care la randul ei impiedica nisipul sa fie imprastiat de vant. Primarul din Gaia a facut o pasarela din lemn pe plaja, care se intinde pe 15 km, intre Gaia/Porto si Miramar, pentru ca oamenii sa se poata plimba fara a distruge vegetatia. Din pacate era deja noapte asa ca nu am reusit sa fac poze prea reusite cu mobilul, sper sa pot gasi cateva pe internet.
Cineva spunea ca portughezii sunt fatzarnici. Mie mi se par deschisi si prietenosi. Acest domn Carlos, angajat al firmei careia ii implementez softul, m-a invitat sa iau masa de seara cu familia lui. Nevasta dansului provine din insulele Azore, asa ca am fost rasfatat cu: ananas cu carnati - dupa o reteta speciala, picanti, cu scortisoara - iar apoi caracatita la cuptor aka "octopussy" in engleza lui Carlos. Totul garnisit cu vin rosu. Desert: strudel cu mar ca la mama lui acasa - in alpii austrieci. M-am hotarat: imi iau nevasta din Azore, o invat sa pescuiasca caracatite in Cibin si lacul lui Binder si mancam lighioana cu mamaliga sau pe varza. Spunea doamna ca si Nelly Furtado este tot din Azore, ca familia ei inca mai locuieste acolo. Noi...cu gipsy nostri. Ce era sa-i zic, ca-l stiu pe rege din vedere? Le-am aratat insa poze cu Sibiul iarna, sub nameti si le-a placut.
Cand o sa ma intorc in decembrie in Portugalia nu o sa am din pacate ocazia sa cunosc o iarna tipica portugheza, cu 5 grade si cu ploaie...incalzirea asta globala le-a distrus spiritul Craciunului. Acum au 10 grade. Not the same winter feeling anymore man...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.