joi, 22 ianuarie 2009

Rasism de unde nu te astepti

Nu stiu daca o sa va amuze si pe voi la fel de tare, dar astazi la amiaza m-am distrat copios in timp ce asteptam in masina la semafor:
Trece pe trotuar, pe langa masina, un grup de vreo 5 afro-americani si un roman alb, ghidul local probabil. Dupa ei apare imediat, de dupa coltz, un grup de romi, pirande si puradei, in total vreo sapte suflete ascunse bine in haine colorate. Grupul de romi vroia sa treaca strada prin loc nepermis bineinteles, dar inainte de asta au stat si s-au uitat lung la negri. Toata scena merita o poza, mai ales prin numarul de persoane, hainele lor colorate si cum stateau ei toti 7 cu gatul intors spre stanga ca sa se uite dupa vizitatori, hlizindu-se bineinteles.
Asa ca ma hlizesc si eu ca au ajuns minoritarii nostri cu pielea tuciurie sa rada de alti oameni mai inchisi la culoare. Sa fi fost rasism sau admiratie?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.