miercuri, 28 aprilie 2010

Țară tristă plină de trompete

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/copii-intepati-cu-un-ac-gasit-pe-strada-50339.html

Ramona Găină face din țânțar armăsar, împreună cu părinții și profesorii, bineînțeles, că doar suntem o țară cu mentalitate de Ev Mediu, când vine eclipsa ne ascundem în peșteri sau când trece norul de cenușă la 6000 de metri înălțime babele se crizează.

Fapta: un puști din Veștem găsește un ac pe jos, îl ia, se înțeapă cu el și mai înțeapă încă vreo 18 colegi. Toți (profesori, părinți, ziarist) se isterizează că poate au luat copiii HIV. Era un ac pentru testat glicemia - care-s șansele ca un cetățean din metropola Veștem să aibă și diabet și HIV? Oare n-ar fi mai bine să se teamă de hepatită, sifilis, ciumă bubonică, tuberculoză? Nu contează că unele nu mai există, că altele nu se transmit așa, dar de ce taman frica de HIV? Pentru că urlă media mai ales despre ea, pentru că se transmite prin seringă? Undeva în text scrie și de hepatită dar e lăsată în planul doi. I-au testat pentru HIV - în condițiile în care detectarea unei infecții se face după 3-6 luni de la contact, scrie aici - și au trimis deja de la București medicamente antiretrovirale însoțite de Poliție! De Poliție, fată, tulai! Idiot chicken.

Enunț ziaristă: ”Un elev de clasa a VIII–a a găsit pe stradă un ac de la un glucotest”.
Citat, maram, din directoare: ”a găsit pe stradă .. un obiect care i-a stârnit curiozitatea. S-a dovedit că este un glucometru. S-a jucat cu el, s-a înţepat cu el,” 
Hai serios? Glucometrul este, din câte știu, o cutiuță în care bagi lamela cu sângele de analizat. Cum s-a înțepat copilul cu glucometrul? Poate și-a dat cu el peste degete. Cineva bate câmpii. 
Caz șocant, ”un copil care a făcut ravagii” etc etc. Hai să ne alarmăm ca proștii, nu contează că-și fac părinții griji suficiente, să le amplificăm fără discernământ, poate astăzi apărem la știrile de la ora 5 alături de județul Vaslui.


Lovitura de pedeapsă: să-i înlocuiască copilul ”țepar” stimabilei jurnaliste penele de pe creier cu niște ace.


O relatare mai normală: http://www.turnulsfatului.ro/3349/copiii-intepati-cu-acul-nu-au-fost-infectati-cu-hepatita-de-tip-b-sau-c.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.