vineri, 23 septembrie 2011

Până în judeţul Timiş şi înapoi

Ieri am băgat o tură până la Deta, ştiţi voi, localitatea aia din judeţul Timiş unde se feliază oamenii cu săbii ninja. De fapt n-am ajuns chiar în Deta ci m-am oprit în câmp, unde a răsărit o frumoasă fabrică elveţiană, pentru prima dată în România m-am simţit ca la clienţii din Germania. 

Punctul de întâlnire pentru plecare a fost în faţă la BMW, lângă aeroport, la ora 6 dimineaţa, unde în 10 minute am avut ocazia să văd 2 maşini încălecând noul sens giratoriu. Portarul service-ului a zis că au mai fost vreo 10 înainte, primul luând şi semnul care arăta că se ocoleşte prin dreapta. Cu o seară înainte se răsturnaseră două maşini tot acolo, încercând să evite giratoriul şi să se redreseze. Altul a încălecat mormanul de pământ şi a trecut mai departe. Beware.

Faţă de Sibu, Deta e aproape unde a înţărcat mutu iapa, vreo 5 ore de mers, inclusiv vreo jumătate de oră tranzit prin Timişoara, care începe să devină un nou Bucureşti din punct de vedere al traficului auto. La întoarcere am mers la Iulius Mall ca să mâncăm rapid ceva - mi s-a părut mai mare şi mai drăguţ decât cel din Cluj dar parcările semnalizate un pic aiuritor (sau eram noi obosiţi).

E o toamnă extrem de frumoasă, urcaţi-vă în maşină şi admiraţi pădurile României, cât mai puteţi, pentru că drumurile pe alocuri proaste sunt pline de camioane care transportă buşteni. 

1 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.