miercuri, 21 septembrie 2011

Restaurare reuşită

Imaginile de mai jos sunt dureroase pentru mine dar dacă tot a ieşit bine reparaţia, totul e pe verde şi n-au fost daune structurale n-am niciun motiv să vând maşina aşa că pot să le fac publice.

Observaţi că impactul n-a fost deosebit de puternic, era localitate şi am apucat să frânez, n-am dat Dacia peste cap şi cel mai importat: cel din dreapta, în care am intrat, a scăpat fără zgârietură. Pentru cei care aţi deschis blogul mai târziu: berbecul cu Dacia mi-a tăiat calea.

Totuşi plasticul şi tabla maşinii mele s-au făcut zob, probabil o fi vreo urmare a celor 5 stele de la testele de siguranţă, gândită aşa ca să absoarbă şocul, să nu-l propage în restul maşinii şi să nu rănească pietoni. Din fericire, după ce-au demontat toate elementele distruse, cei de la service au zis că maşina a pornit la prima cheie. Motorul de 2 litri e relativ compact, amplasat în partea din spate, între el şi radiator sunt vreo 10 cm de gol, loc în care s-au deformat piesele din faţă dar fără să afecteze altceva decât nişte furtunuri. Balta care se vede în prima poză e de la soluţia de parbriz şi, probabil, lichidul de răcire.

15.000 euro şi aproape două luni mai târziu, din care vreo 5 zile s-a lucrat la ea şi în rest s-a aşteptat după piese, maşina arată impecabil. Costurile le suportă asigurarea berbecului, de fapt am făcut-o pe casco şi urmează să facă asiguratorul meu regres administrativ, dar când am auzit suma mi s-a părut exagerată. M-a liniştit un prieten care vinde piese auto: un far xenon 1.000 (x2), un airbag 600 (x2), o capsulă detonantă airbag 400 (x2) etc. Mai are rost să zic că e musai să ai casco? Iar vi-l recomand pe Teo, care m-a ghidat prin tot procesul.

1 comentarii:

  1. parca sesizez o diferenta de culoare in urma restaurarii :)))))) glumesc! ma bucur ca ti-ai recuperat masina!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.